Social

«ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ CASH & CARRY»

Στο απόηχο των πασχαλινών εορτών η εμπορική κίνηση να εκτιμάται μειωμένη σε σχέση με πέρσι.

Η συνεχής οικονομική ύφεση, η κατάργηση του δώρου του Πάσχα αλλά και η μείωση των συντάξεων λειτουργούν ανασταλτικά και περιορίζουν την αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκινούν από σήμέρα οι ενδιάμεσες 10ημερες  εκπτώσεις στα καταστήματα, όπως ενημέρωσε ο  Μικές Κριμιζής οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 του μήνα.

Το γεγονός αυτό έρχεται με την ιδέα της τόνωσης της αγοράς ωστόσο σύμφωνα με τον κο Κριμιζή δεν είναι πάντα θετικός ο βομβαρδισμός των καταναλωτών με συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις.

Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανέφερε πως η πλειοψηφία των μελών του εμπορικού συλλόγου είναι αντίθετη με την ιδέα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ωστόσο με βάση τον ισχύοντα νόμο υπάρχει η δυνατότητα 8 Κυριακές το χρόνο να παραμένουν τα καταστήματα ανοιχτά.

Σε αυτό το πλαίσιο την προσεχή Κυριακή 8 Μαΐου τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11 πμ έως τις 8 μμ, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας.

 

 

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ CASH & CARRY

Τη δυσπιστία του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος στην επικείμενη λειτουργία καταστήματος cash & carry  από την αλυσίδα AB Bασιλόπουλος στην περιοχή του Aγίου Σπυρίδωνα εκτιμώντας πως το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το λουκέτο για πολλές μικρές τοπικές επιχειρήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μ.Κριμιζής, τα επιχειρήματα αναφορικά με την πρόσληψη προσωπικού ισοσκελίζονται με την απώλεια θέσεων εργασίας εφόσον θα κλείσουν μικρές επιχειρήσεις ενώ το ότι θα απευθύνεται αυτό το υπερκατάστημα μόνο σε χονδρεμπόρους καταρρίπτεται επίσης καθότι  πάντα υπάρχουν τρόποι για τη πλάγια λιανοπώληση.

Μέχρι στιγμής από την πλευρά του εμπορικού συλλόγου έχουν γίνει προσπάθειες επικοινωνίας με την εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Σπυρίδωνα με τον Μητροπολίτη αλλά και το Δήμο προκειμένου να εμποδιστεί η λειτουργία ενός τέτοιου καταστήματος.

Η χρυσή τομή σύμφωνα με τον κο Κριμιζή έγκειται στο αρμόδιο υπουργείο το οποίο πρέπει να θέσει όριο στη λειτουργία μεγάλων καταστημάτων τα 500 τμ, ενώ το εν λόγω κατάστημα θα ξεπερνά τα 2500.

Περισσότερα Νέα

Παίρνουν προσωρινές άδειες τα γήπεδα Θυμιανών, Καλλιμασιάς και Καρδαμύλων

Προσωρινές άδειες αποκτούν από σήμερα Δευτέρα 12/10 τα γήπεδα των Θυμιανών, της Καλλιμασιάς και των...

Γκολ και θέαμα στην πρεμιέρα των πρωταθλημάτων Χίου – Τα αποτελέσματα

Γκολ και θέαμα στην πρεμιέρα των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Χίου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Για την Α’Τοπική Κατηγορία: ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ...

Λύγισαν στο τέλος οι Ίωνες

Την ήττα με 81-73 γνώρισαν οι Ίωνες από τον Αθηναϊκό στο κλειστό του Βύρωνα για...