Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
22 C
Chios

Social

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Αναβίωσε σήμερα έπειτα από 40 χρόνια ο λογοτεχνικός διαγωνισμός του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου με τη συμμετοχή 59 μαθητών  από το 1ο , 2ο , 3ο λύκειο Χίου καθώς και από τα λύκεια Βροντάδου και Καλλιμασιάς.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του διαγωνισμού που είναι αφιερωμένος στο έργο του Χιώτη ποιητή Κώστα Χαλιορή, όπως αποφασίσθηκε, θα γίνει ετήσος θεσμός και θα  αφιερώνεται σε ένα διακεκριμένο εκπρόσωπο του Χιακού πνεύματος και πολιτισμού. Ως αφόρμηση για τους μαθητές δόθηκε το ποίημα του Κώστα Χαλιορή με τίτλο «Πρέπει» και εκείνοι εντός τριών ωρών κλήθηκαν να γράψουν είτε ποίημα είτε κείμενο δοκιμιακού χαρακτήρα. Η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται από τις φιλολόγους  Μαρία Κουφοδόντη-Κουνούπη, Ευτυχία Βλυσίδου, Καίτη Κατσάλα και από τους εκπροσώπους του Ομίλου Μαρία Βασιλακάκη- Ντούλου, Πρόεδρο και Κώστα Αμπανούδη, Ταμία.

 

Εκ μέρους του 1ου λυκείου Χίου που φιλοξένησε το λογοτεχνικό διαγωνισμό του φιλοτεχνικού ομίλου Χίου μίλησε η διευθύντρια, Βάσω Κατσάλα η οποία εξέφρασε τη χαρά της για την απήχηση του διαγωνισμού με τη συμμετοχή 59 μαθητών. Παράλληλα εκ μέρους του συλλόγου φιλολόγων  του οποίου διατελεί πρόεδρος και από κοινού με τον σχολικό σύμβουλο φιλολόγων Νίκο Χαβιάρα ανέφεραν πως υπάρχει η στόχευση για τη διενέργεια και άλλων μαθητικών διαγωνισμών προκειμένου να ενισχυθεί η ενασχόληση των μαθητων με τα ανθρωπιστικά μαθήματα.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση η κόρη του ποιητή Κώστα Χαλιορή, Ιάσμη Χαλιορή, μίλησε για τον πατέρα της και ανέγνωσε το ποίημα που της είχε αφιερώσει. Παράλληλα αναφέρθηκε στη φιλική σχέση του πατέρα της με τον ποιητή Φώτη Αγγουλέ.

Περισσότερα Νέα

«Το Χρήμα στο Λαιμό σας» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας «Η Κυδιάντα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας «Η Κυδιάντα» παρουσιάζει την παράσταση «Το Χρήμα στο Λαιμό σας». Πρόκειται για...

Δυο παραστάσεις στο Ζυγομαλάδικο για το «… 2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού…»

Η  θεατρική ομάδα της ΠΕΚΕΒ θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις  την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 20:30...

Αναλαμβάνει τα χρέη των σχολείων προς τη ΔΕΥΑΧ ο Δήμος Χίου (vid)

Για μια προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών των σχολείων της Χίου με εύρεση μόνιμης λύσης έκανε...