Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
20.8 C
Chios

Social

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας – 10 Οκτωβρίου

Μήνυμα του Συλλόγου Ψυχολόγων Χίου για την Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας:

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την έναρξη της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχουμε δει μία αυξανόμενη τάση προβολής και ενημέρωσης για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της κακής ψυχολογικής υγείας σε πολλές χώρες του κόσμου.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μετατρέψουμε τα λόγια σε πράξεις και να προβούμε σε συντονισμένες προσπάθειες για την οικοδόμηση και ενίσχυση των συστημάτων ψυχικής υγείας για τον σημερινό – και αυριανό – κόσμο μας.

Αν δεν λάβουμε σοβαρές δεσμεύσεις για την αύξηση των επενδύσεων στην ψυχική υγεία αυτή τη στιγμή, οι συνέπειες για την υγεία, κοινωνικές και οικονομικές θα είναι εκτεταμένες.

Η ψυχική υγεία αποτελεί έναν από τους πιο παραμελημένους τομείς της δημόσιας υγείας. Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με ψυχική διαταραχή, 3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από αλκοόλ και ένα άτομο πεθαίνει κάθε 40 δευτερόλεπτα από αυτοκτονία. Και τώρα, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί από την πανδημία COVID-19, η οποία έχει περαιτέρω επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ως Σύλλογος Ψυχολόγων Χίου στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και τη δράση για μεγαλύτερη επένδυση στην Ψυχική Υγεία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ο Σύλλογος Ψυχολόγων Χίου διοργανώνει δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση “Μιλώντας για την σεξουαλική ταυτότητα των παιδιών και των εφήβων”, που αφορά παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, λεπτομέρειες της οποίας θα αναρτηθούν το προσεχές διάστημα.

Περισσότερα Νέα

Το «ΟΧΙ» των Καρδαμύλων (vid)

Το εντυπωσιακό έθιμο του ΟΧΙ αναβιώνει κάθε χρόνο στα Καρδάμυλα της Χίου από το 1948. Την...

Τιμή στους ήρωες του 1940 (pics)

Τιμή στους ήρωες του 1940 απέδωσε και η Χίος ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου...

«Ισχυρό το μήνυμα του 1940, παρά την πανδημία του κορονοϊού» (vid)

«Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να επηρεάζει την επέτειο του εορτασμού του «ΟΧΙ» όμως το...