Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

ΛΑΣ: «Δήμαρχος και δημοτική αρχή τίθενται απέναντι από τα συμφέροντα του Χιώτικου λαού»

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου κατηγορεί τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή με αφορμή τη θέση του Στ.Κάρμαντζη για δημιουργία δομής στη Χίο, μακριά από αστικό ιστό, κάνοντας λόγο για «κωλοτούμπα» της δημοτικής αρχής και ταύτιση θέσεων με τον Υπουργό, Ν.Μηταράκη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει ότι «ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή έχουν διαλέξει στρατόπεδο απέναντι από τα συμφέροντα του Χιώτικου λαού και των νησιωτών» ενώ ζητά τη διενέργεια δια ζώσης δημοτικού συμβουλίου και με τον κόσμο παρόντα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Δεν μας κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις του Δημάρχου κ. Κάρμαντζη, στον απολογισμό της δημοτικής αρχής μιας και είναι γνωστό ότι με τον υπουργό μετανάστευσης κ. Μηταράκη και την κυβέρνηση της ΝΔ , αποτελούν σάρκα μία.

Άλλωστε οι προηγούμενοι «λαγοί» φαίνεται δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και μπήκε στη μέση το βαρύ πυροβολικό να διευθετήσει την κωλοτούμπα , για τη δημιουργία νέας δομής εκτός αστικού ιστού, όπως είναι το αφήγημά τους.

Τι να πούμε! Η επιτομή της αθλιότητας της πολιτικής της ΝΔ και των στελεχών της , σε βαθμό , που μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ , που δημιούργησε της ΒΙΑΛ, κάνει αντιπολίτευση !!!

Αλήθεια όμως , ας μας πει ο κ. Δήμαρχος , ποιες είναι οι ώριμες συνθήκες για την ανατροπή των όσων πολλαπλώς έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο;

  • Το ολοκαύτωμα-κραυγή της Μόριας, ;

  • Οι άλλες μικρότερες φωτιές στα ΚΥΤ;

  • Η πανδημία του κορωνοϊού , που μετατρέπει τα ΚΥΤ σε υγειονομικές βόμβες ;

  • Οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι;

  • Οι απειλές πολέμου του Ερντογάν και η εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών ;

  • Ρωτάμε:

Όλα αυτά συνηγορούν σε νέα κέντρα φυλακές της ΕΕ ή το αντίθετο;

Όλα αυτά συνηγορούν στην ασφάλεια των νησιών μας από τους σχεδιασμούς της τουρκικής αστικής τάξης και των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ ή αυξάνουν τους κινδύνους;

Γνωρίζουμε ότι έχουν διαλέξει στρατόπεδο και ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή απέναντι από τα συμφέροντα του Χιώτικου λαού και των νησιωτών, οπότε δεν περιμένουμε απαντήσεις πέραν από τους παπαγαλισμούς  της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη.

Γνωρίζουμε τα …ανθρωπιστικά τους αισθήματα για νέο κέντρο στη «μέση του πουθενά».

Ένα να γνωρίζουν: Την απόφαση για κανένα νέο κέντρο κλειστό ή ανοικτό  την πήρε ο χιώτικος λαός πάνω στα βουνά, εκεί θα την ξαναπάρει όσες κωλοτούμπες και να κάνουν.

Αφού λοιπόν το επιθυμούν, ο δρόμος είναι ένας : Διά ζώσης δημοτικό συμβούλιο στην πλατεία ή στο Ομήρειο ή στο κλειστό γυμναστήριο ,  με όλα τα υγειονομικά  πρωτόκολλα και με τον κόσμο παρόντα στις εξελίξεις για να απαιτήσει ξανά:

  • Αποσυμφόρηση και κλείσιμο της ΒΙΑΛ εδώ και τώρα.

  • Κανένα νέο κέντρο κλειστό ή ανοικτό

  • Να μεταβούν όλες οι υπηρεσίες ασύλου, με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε., εκεί όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες, στο έδαφος της Τουρκίας και στα σύνορα της Συρίας, ώστε εκεί να πραγματοποιούνται όλα τα αιτήματα και διαδικασίες διεθνούς προστασίας και με ασφάλεια να μεταβαίνουν οι πρόσφυγες στις χώρες που επιθυμούν.

Περισσότερα Νέα

Κορονοιός (21/10): 865 νέα κρούσματα, 1 στη Χίο

865 νέα κρούσματα-αριθμό ρεκόρ ανακοίνωσε για σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ πανελλαδικά. 86 είναι οι διασωληνωμένοι ενώ...

Στην αναμονή για την υπογραφή του Περιφερειάρχη για τα εξωτερικά ιατρεία της ΒΙΑΛ (vid)

Την υπογραφή του Περιφερειάρχη Κ.Μουτζούρη περιμένει η προκήρυξη για την πρόσληψη των γιατρών και των...

Σειρά ονοματοδοσιών σε οδούς και πλατείες της Χίου (vid)

Προς έγκριση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να τεθούν προτάσεις για ονοματοδοσίες σε οδούς και...