Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019
11.7 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

Λαμπρή εορτή της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας (vid)

Τη μνήμη της προστάτιδας του πυροβολικού, της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας τίμησε η 96 ΑΔΤΕ και η τοπική κοινωνία με εκδηλώσεις που έγιναν το πρωί της Τετάρτης στο στρατόπεδο Μαρμαρινού στο Χαλκειός.

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου τελέστηκε η θεία λειτουργία στον ομώνυμο ναό εντός του στρατοπέδου και ακολούθησε δοξολογία, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Χίου Σ. Κάρμαντζης και οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Μπουγδάνος, Ν.Νύκτας και Π.Βρουλής.

Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ ανέγνωσε ο Διοικητής ΜΕΘ Φουρνιστάκης Αντώνιος αναφερόμενος   στον βίο της Αγίας Βαρβάρας, στην καθιέρωση της το 1829 ως Προστάτιδας του Πυροβολικού.

Στη συνέχεια ο λόγος του αρχηγού ΓΕΣ απευθύνθηκε  προς τους στρατευμένους, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του Πυροβολικού αναφέροντας ότι : «Το Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού είναι ένα από τα καλύτερα στο κόσμο και έχει την δυνατότητα να προασπίσει την ασφάλεια της χώρας έναντι κάθε απειλής».   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου από τον Ταξίαρχο της 96 ΑΔΤΕ Σ.Παπασταθόπουλου και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην  δεξίωση που ακολούθησε στο χώρο του στρατοπέδου ο Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ Σ.Παπασταθόπουλου αναφέρθηκε στις άρρηκτες και αλληλένδετες σχέσεις του Στρατού με την Ορθοδοξία, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Χίου για την μεταφορά τμήματος του Ιερού Λειψάνου  της Αγίας στο στρατόπεδο, με αφορμή και τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την καθιέρωση της Αγίας Βαρβάρας ως προστάτιδας του πυροβολικού.

Ιδιαίτερη νότα στην δεξίωση έδωσε η μπάντα του στρατού.

Περισσότερα Νέα

Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας – Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στο Λόφο Πανεπιστημίου υπογράφηκε η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ...

«Μπλόκο» στις γαμήλιες δεξιώσεις στα λιμανάκια

«Μπλόκο» του Λιμενικού Ταμείου στην πραγματοποίηση γαμήλιων εκδηλώσεων σε λιμάνια και λιμανάκια έβαλε το Διοικητικό...

Ξεκινά ο κόμβος του Νοσοκομείου. Προσοχή και υπομονή στους διερχόμενους (vid)

Ξεκινά τις επόμενες μέρες το έργο της κατασκευής του κόμβου στο Νοσοκομείο της Χίου, σε...