Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
11 C
Chios

Social

ΛΑ.Σ.: «Αγνοούνται χωρίς διάλογο οι Βολισσιανοί για τον βιολογικό»

Τα πυρά της κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλου Καλογεράκη και του Προέδρου της ΔΕΥΑΧ, Βασίλη Μυριαγκού, εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Χίου όσον αφορά τον βιολογικό της Βολισσού.

Αρχικά κατηγορεί τον κ.Καλογεράκη για άρνηση διενέργειας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα με την ΛΑΣ να υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. έκανε λόγο για τελεσίδικη απόφαση της ΔΕΥΑΧ για δημιουργία του βιολογικού στις Αμμουδάρες.

Η ΛΑΣ αναφέρει ότι «επιστημονικά και με νούμερα απορρίφθηκαν, στη λαϊκή συνέλευση, οι εξηγήσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΧ» ενώ διαμαρτύρεται καθώς «στερείται το δικαίωμα του σώματος στον διάλογο παρουσία μελετητών και του ΤΑ Βολισσού».

Εν συνεχεία, στρέφεται κατά του Βασίλη Μυριαγκού ασκώντας κριτική για την πρόθεση του Προέδρου της ΔΕΥΑΧ για συγκλίσεις και συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις στη διοίκηση της ΔΕΥΑΧ αφού, «δεν προσμετρώνται οι απόψεις τους», ενώ σημειώνει ότι στην ψηφοφορία της λαϊκής συνέλευσης στη Βολισσό ποτέ δεν ακούστηκε η τελεσίδικη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ.

Αναλυτικά η επιστολή της ΛΑΣ προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

Κύριε πρόεδρε του δημοτικού Συμβουλίου.

Οφείλουμε να σας πούμε ότι η απάντησή σας δεν μας εξέπληξε για τους παρακάτω λόγους.

  1. Δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργείτε ως παραταξιακός πρόεδρος της συμπολίτευσης και όχι ως πρόεδρος όλων των παρατάξεων του ΔΣ , επιφορτισμένος με το καθήκον να διαφυλάττετε το κύρος του σώματος. Εν προκειμένω, εσείς μιλάτε για τελεσίδικες αποφάσεις μιας εταιρείας του δήμου, που φέρει και την επωνυμία κοινωφελής και την τοποθετείτε,  πάνω από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , του κυρίαρχου οργάνου διοίκησης του δήμου, ασχέτως αν η κυβέρνηση της ΝΔ και πρόθυμες δημοτικές αρχές , όπως η δική σας, το κατάντησαν παρία.

  2. Οι «επιστημονικές» εξηγήσεις του κ. Προέδρου της ΔΕΥΑ Χίου, ιεραρχούν ως πρώτο την οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας , γεγονός καθόλου πρωτότυπο , αλλά και επιστημονικοφανές, που όμως στη συνέλευση της Βολισσού, στην οποία δεν ήσαστε , απορρίφθηκε μέσα από τον επιστημονικό διάλογο και με νούμερα.

  3. Μπροστά στους ειδικούς μελετητές, έγινε διεξοδική συζήτηση τόσο επί των σχεδίων της ΔΕΥΑ Χίου, όσο και επί των εναλλακτικών, που εξασφαλίζουν, ασφαλέστερες παραδοχές  κατά το Τοπικό Συμβούλιο Βολισσού  και τους χωριανούς, αλλά και τον επιστημονικό λόγο που αρθρώθηκε και δεν περιορίζεται στο νόμο της βαρύτητας εν έτει 2020  και στη λογική εκεί είναι οι βόθροι το χωριού, εκεί θα πάμε και την αποχέτευση.

  4. Μέχρι  εκείνη της στιγμή και μετά την ψηφοφορία των παρευρισκομένων που δεν ήταν 20 αλλά πάνω από πενήντα, δεν ακούστηκε  «η τελεσίδικη» απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Χίου. Ίσως γιατί προτιμά στα γραφεία της να αγνοεί επιδεικτικά ένα ολόκληρο χωριό, έως και πλαγίως να το εκβιάζει, ότι δε θα γίνει το έργο , εάν επιμείνουν σε μια τέτοια θέση.   

  5. Δυστυχώς, με την απόφασή σας να απορρίψετε την έκκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ , στερείτε από το σώμα τη δυνατότητα να ακουστούν όλα αυτά, να παρευρεθούν οι μελετητές και το ΤΣ Βολισσού, να ακουστεί σε τελική ανάλυση το σώμα και οι εμπλεκόμενοι  με λόγο και αντίλογο.  Εν κατακλείδι και δημοκρατική διαδικασία και επιστημονική που δείχνετε ανεξήγητη  αποστροφή και αλλεργία , αν και άριστος επιστήμονας στην επαγγελματική σας ζωή.

Κύριε Πρόεδρε.

 Πρόσφατα , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου, απευθύνθηκε στις αντιπολιτεύσεις, να βοηθήσουν στο έργο της και να βάλουν πλάτη στους τομείς ευθύνης της. Πέρα από το γεγονός ότι μετέχουμε στο ΔΣ της εταιρείας, άρα έχουμε μερίδιο ευθύνης και αυτό πράξαμε με το αίτημα για τη Βολισσό, η επιστολή σας αποδεικνύει γλαφυρά και εξόχως πολιτικά, ότι ψάχνετε κι εσείς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ για μαριονέτες . Θέλετε εμάς για τη λάντζα και εσείς να διοικείτε , όπως διοικείτε. Εσείς λοιπόν έχετε την ευθύνη , εσείς θα διοικήσετε και μην ψάχνετε συνενόχους της πολιτικής σας.

Κύριε Πρόεδρε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έπραξε και πράττει το καθήκον της , τόσο απέναντι στους κατοίκους του νησιού, όσο και τους εναπομείναντες κατοίκους της Βολισσού. Δεν γυρνά την πλάτη σε κανέναν, είτε είναι «είκοσι» είτε είναι χιλιάδες είτε την ψηφίζουν είτε όχι, άλλωστε τα εκλογικά αποτελέσματα δεν κρύβουν αυτά που λέμε.

Γνώμονας της δράσης μας είναι οι λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού μας. Σε αυτή την  κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  και σας καλούμε να αφήσετε στην άκρη τη θεωρία του «εχθρού λαού», τη λογική να κυνηγάτε τις «αντιπολιτευτικές Μάγισσες» παντού, εργαζόμενοι για να λύσουμε κάποια από τα μεγάλα προβλήματα, στα οποία μπορούμε να συμβάλλουμε. Εσείς θα το πιστωθείτε και όχι εμείς .

Η επιστολή της ΛΑΣ προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ:

Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑ.

Είστε πολιτικά αρκετά έμπειρος , ώστε να υποτιμάτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για να αναλάβει κάποιος δημοτικός σύμβουλος  πολιτική θέση ευθύνης πρέπει να υπάρχουν προγραμματικές και ιδεολογικές συγκλίσεις με τη συμπολίτευση , πράγμα που εκ μέρους μας ως Λαϊκή Συσπείρωση,  δε συμβαίνει ούτε με τη δημοτική αρχή, ούτε με εσάς μιας και το πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα, είναι απροσμέτρητο .

Άλλωστε γνωρίζετε αυτή την προϋπόθεση, αφού μετείχατε στις συναντήσεις των αντιπολιτεύσεων για τη συγκρότηση των ΔΣ νομικών προσώπων, ακόμα έχω τα sms στο κινητό μου με τις απόψεις σας, ασχέτως εάν παρεκκλίνατε και από την παράταξή σας και από αυτά που λέγατε και καταλάβατε τη θέση που έχετε για πολύ γνωστούς λόγους σε όλους μας, που ακούστηκαν και στο δημοτικό συμβούλιο και που πιστώνονται στην πολιτική ιστορία του καθενός.

Εκτός των άλλων, σας κοινοποιήθηκε η επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που αρνείται να συζητηθεί η απόφαση της ΔΕΥΑ για την αποχέτευση στη Βολισσό στο δημοτικό συμβούλιο, όπως του ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση,  με προφάσεις εν αμαρτίαις .

Φανταστείτε λοιπόν να υπήρχε περίπτωση προς χάρη της μελέτης της περίπτωσης αυτής, να αναλαμβάναμε ως υπεύθυνοι στον τομέα  «δίκτυα, αντλιοστάσια, μικροί βιολογικοί, κεντρικός βιολογικός Χίου» , να προκρίναμε τη θέση «Χαλικιά 2» στη Βολισσό, σύμφωνα με τη θέληση των κατοίκων της Βολισσού και μετά το Διοικητικό Συμβούλιο, με τους γνωστούς συσχετισμούς που ανήκουν και σωστά στην πλειοψηφία της συμπολίτευσης, που ανήκετε πλέον κι εσείς αν  και εκλεγήκατε με άλλον συνδυασμό,  να ανέτρεπε τις αποφάσεις μας!

Μην θεωρείτε  καινοτόμο και προοδευτική την πρόταση  που απευθύνετε στις αντιπολιτεύσεις, αφού μετέχουμε οι  περισσότερες ήδη  στο  Διοικητικό Συμβούλιο, καινοτόμο και προοδευτικό θα ήταν  ένα πλάνο της ΔΕΥΑ που να βλέπει στο μέλλον μετρώντας το παρελθόν και διορθώνοντας τα όποια προβλήματα έχουν καταγραφεί διαχρονικά για την καλύτερη διαχείριση της ύδρευσης, της αποχέτευσης,  και όλων των αντικειμένων της.

Εν κατακλείδι κύριε πρόεδρε  συνένοχοι στην πολιτική σας δεν θα γίνουμε. Ο λαός  μας κατέταξε στη λαϊκή αντιπολίτευση , σε αυτή θα παραμείνουμε μέχρι τέλος  και εσείς θα διοικείτε έχοντας πλήρως την πολιτική και διοικητική  ευθύνη των πράξεών σας.

Εμείς , μετέχοντας στο ΔΣ της εταιρείας με ευθύνη καταθέτουμε τις προτάσεις μας και με γνώμονα πάντοτε τις ανάγκες και τα δίκια των δημοτών μας, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της εταιρείας σε μια τέτοια κατεύθυνση , όπως και είμαστε απέναντι σε ο,τι τα αντιστρατεύεται.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Μάρκος Σκούφαλος, Δημοτικός Σύμβουλος , επικεφαλής ΛΑΣ

Κλαίρη Γιομέλου-Κωστάλα, Δημοτική Σύμβουλος

Περισσότερα Νέα

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Κουρουνίων και Εγρηγόρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά ανάμεσα σε Κουρούνια και Εγρηγόρο. Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της...

Κορονοϊός (1/3): Έκρηξη με 16 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.176, εκ...

Απολύμανση σε Λιμαρχείο και Λιμενικό Ταμείο

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Λιμεναρχείου Χίου και του Λιμενικού Ταμείου από συνεργείο του Διαδημοτικού...