Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
27 C
Chios

Social

Κριτική Χίος Μπροστά στη δημοτική αρχή για «μάσκες εκτός προδιαγραφών στα σχολεία»

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Χίος Μπροστά”:

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να «προλάβει» την έναρξη της σχολικής χρονιάς με την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν καλή, αλλά το αποτέλεσμα κατέδειξε την γνωστή προχειρότητα που δείχνει σε πολλά θέματα αφού δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές της προκήρυξης. Η ΚΕΔΕ ακριβώς για αυτόν τον λόγο γύρισε μάσκες πίσω στους κατασκευαστές.

Οι τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια των μασκών για την εκπαιδευτική κοινότητα από τον δήμο δεν εκπληρώθηκαν, αφού στο σχετικό έγγραφο που τις καθορίζει αναφέρονται ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:

“άρθρο6. Να είναι κατασκευασμένες με τρείς (3) πιέτες στο μέσον τους ώστε να δύναται να ξεδιπλώνουν κατά την εφαρμογή της μάσκας
7. Να έχουν έλασμα στην πάνω πλευρά ώστε να σταθεροποιείται στη μύτη
8. Να φέρουν μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα για τη συγκράτηση στα αυτιά και να δοθεί έμφαση στο σημείο επαφής της μάσκας με τα λάστιχα, ώστε να είναι σταθερά”.

Είναι σαφές από τις συνοδευτικές φωτογραφίες ότι οι προδιαγραφές 6 και 8 δεν εκπληρώθηκαν ενώ υπάρχουν ανησυχίες εύλογες για την επικινδυνότητα κατά την χρήση των μασκών,αφού αναφέρθηκαν πολλές περιπτώσεις για την ποιότητα και την ασφάλεια κατασκευής που αφορά στην προδιαγραφή 7.
Για άλλη μία φορά η δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι πρωταρχικός της σκοπός είναι οι ενέργειες με στόχο το επικοινωνιακό “κέρδος”, ενώ η ουσία (ειδικά τώρα που το θέμα αφορά στην ασφάλεια των παιδιών μας) και η αποτελεσματικότητα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...