Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

Κορονοϊός και επετειακές εκδηλώσεις δίνουν το στίγμα στον προϋπολογισμό του 2021 (vid)

Σημαντικό αποτύπωμα στον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου αφήνει η πανδημία του κορονοϊού και οι  οικονομικές επιπτώσεις,  με αποτέλεσμα τα προϋπολογισμένα έσοδα από καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, ενοικιάσεις ακινήτων κλπ να είναι σημαντικά μειωμένα.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Χ.Μπουρνιάς ο προϋπολογισμός του 2021 είναι ισοσκελισμένος και φτάνει τα 75.000.000€. Σε αυτόν εντάσσεται το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, η τιμολογιακή των ανταποδοτικών ενώ ενσωματώνονται  και επιπλέον δαπάνες για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Αναφορικά με το διαδικαστικό κομμάτι μέχρι την ψήφισή του αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το θέμα συζητείται για δεύτερη φορά στην επιτροπή διαβούλευσης, μιας και χθες δεν υπήρχε απαρτία. Την  Δευτέρα θα εισαχθεί προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή και ακολούθως  θα κατατεθεί στο παρατηρητήριο της τοπικής αυτοδιοίκησης για έγκριση. Μόλις  δοθεί το πράσινο φως από εκεί το θέμα θα μπει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει τέλος Ιανουαρίου.

Περισσότερα Νέα

Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς -Από 9 σε 12 μήνες

Κατά τρεις μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε...

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μπουρνιάς υπέβαλλε νωρίς...

Κορονοϊός (21/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ...