Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

Κόντρα Μιχαηλίδη – Μηταράκη στα απόνερα της διακαναλικής

Κόντρα των δυο Βουλευτών Χίου

Κόντρα ανάμεσα σε Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, στα απόνερα της συνέντευξης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Κακοστημένη, απέλπιδα και ανούσια παράσταση

Ο κ.Μιχαηλίδης έκανε λόγο για κακοστημένη, απέλπιδα και ανούσια παράσταση ασκώντας την κριτική του για 8 σημεία.

Συγκεκριμένα:

Αναφορικά με την περιβόητη «διακαναλική» συνέντευξη του κ. Μηταράκη σε τοπικά μέσα τη Δευτέρα 18/5, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής.

Πρώτον, επέλεξε τη συμμετοχή μόνο τριών δημοσιογράφων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ελέγξει το πλαίσιο και να αποφύγει περισσότερες κακοτοπιές.

Δεύτερον, δεν κατάφερε ούτε τώρα να ζητήσει μια συγγνώμη από τους κατοίκους της Χίου (και της Λέσβου) για την επιλογή των ΜΑΤ. Αν νομίζει ότι με μισόλογα, επιμελή μετάθεση της ευθύνης σε άλλους Υπουργούς (ή τους μηχανικούς του Υπουργείου!) και συμψηφισμούς θα διασωθεί στην υπόληψη της ίδιας της εκλογικής του περιφέρειας, πλανάται πλάνην οικτράν.

Τρίτον, επειδή αναφέρθηκε στη δομή που συζητήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στους Ολύμπους, του υπενθυμίζουμε ότι η σκέψη αυτή αφορούσε αποκλειστικά ΠΡΟΚΕΚΑ το πολύ 200 ατόμων και εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων και την δική μου απόλυτη άρνηση να δεχθώ κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Μηταράκη.

Τέταρτον, ξέχασε να μας προσδιορίσει πότε θα αδειάσει τη ΒΙΑΛ των 5.000 ανθρώπων, όπως έχει ρητά και κατ’ επανάληψη υποσχεθεί.

Πέμπτον, η εν γένει αντιμετώπισή του προσφυγικού καταδεικνύει την ασυναρτησία και έλλειψη σχεδιασμού, προσωπική και κυβερνητική. Το φθινόπωρο που οι ροές αυξήθηκαν σχεδίαζαν φαραωνικές δομές των 7.000 στο Αίπος· τώρα που μειώθηκαν (τουλάχιστον εν μέρει λόγω πανδημίας), ο αριθμός κρίνεται υπερβολικός… Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη στροφή 180 μοιρών.

Έβδομον, επί τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση είχε κολλήσει η βελόνα στα έργα που «χαντάκωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ και στις ταχύτατες διαδικασίες που θα ακολουθούσε η ΝΔ. Χθες ο κ. Μηταράκης αφιέρωσε μόνο δυο – μεγαλόστομες, όπως το συνηθίζει – κουβέντες περί αποπεράτωσής των έργων ως το 2023(!) Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επί Υπουργίας του είτε συνεχίζει πιστά αυτά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε αεροδρόμιο) είτε δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα (βλέπε Κόρης Γεφύρι).

Εν κατακλείδι, παρακολουθήσαμε μια ακόμα κακοσκηνοθετημένη, απέλπιδα και ανούσια παράσταση.

 

Πάει πολύ να δέχομαι κριτική από τον Α.Μιχαηλίδη

Η δήλωση αυτή του Ανδρέα Μιχαηλίδη προκάλεσε την απάντηση του Νότη Μηταράκη που επεσήμανε:

Δέχομαι κριτική από όλους. Αλλά από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη που επί των ημερών του έγινε η ΒΙΑΛ, με την έγκριση του, καθώς και η Κοινή Δήλωση ΕΕ / Τουρκίας που εγκλωβίζει αιτούντες άσυλο στα νησιά μας πάει πολύ. Δεν θα του θυμίσω σήμερα ούτε πως ακυρώθηκε η δεύτερη δομή στο αεροδρόμιο των Ολύμπων ούτε πρόσφατες δηλώσεις του…. Άλλη φορά.

 

Θα κλείνατε τη ΒΙΑΛ, θα ακυρώνατε την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας

Η απάντηση που ακολούθησε από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη:

Σε ποια ΒΙΑΛ αναφέρεται στην απάντησή του ο κ. Μηταράκης; Σε αυτήν που θα καταργούσε δια της μεθόδου της επεκτάσεως;

Επίσης, για ποια Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας μιλάει: για αυτήν την οποία ουδέποτε επισήμως καταδίκασε το κόμμα του ή σε εκείνη που τόλμησε να ακυρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, βασιζόμενη στο στιβαρό της σχέδιο για το προσφυγικό;

Περισσότερα Νέα

Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία στα ΚΥΤ και την τουριστική σύνδεση με Τουρκία (vid)

Παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου δόθηκε στον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ με τον Αντιπεριφερειάρχη...

Εντυπωσίασε το μουσικό κουαρτέτο υπό το φως της πανσελήνου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, στο πλαίσιο των θερινών δράσεων για τον εορτασμό της Πανσελήνου συνδιοργάνωσε...

Πρωτοπόρος αλλά δίχως νερό ο Βροντάδος (vid)

Στο πρόβλημα έλλειψης νερού του Βροντάδου αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας Αξιών και πρώην...