Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020
21 C
Chios

Social

Κλειστό το Επιμελητήριο, ανοιχτή η αγορά την Τετάρτη (vid)

Τη συμμετοχή του στην αυριανή κινητοποίηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ανακοίνωσε το Επιμελητήριο της Χίου. Σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι το Επιμελητήριο στηρίζει «το δίκαιο αίτημα της αποσυμφόρησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Περιφέρειά μας έχει σηκώσει ασύμμετρα μεγάλο βάρος συνεπεία του προσφυγικού-μεταναστευτικού χάνοντας παράλληλα χρόνο, πόρους αλλά και ευκαιρίες.Ενωμένοι όλοι μαζί πρέπει να αναδείξουμε όλες τις πτυχές του προβλήματος και να βοηθήσουμε να ληφθούν σωστές αποφάσεις για τον τόπο μας.»

Όσον αφορά τα καταστήματα αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά αφού ο Εμπορικός Σύλλογος της Χίου αλλα και η ΟΕΒΕ δεν θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Β.Αμπαζή δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση και αίτημα από την πλευρά της Περιφέρειας για συντονισμό των δράσεων ώστε και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.  Εξάλλου όπως λέει η κ. Αμπαζή, συμφωνώντας με τον Δήμαρχο Χίου, καλό είναι να διατηρηθούν οι δυνάμεις σε περίπτωση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, εάν  χρειαστεί.

Περισσότερα Νέα

«Χρέος μας να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό» (vid)

«Παραμένουμε πιστοί στις προεκλογικές εξαγγελίες μας για να επανέλθει το νησί στην κανονικότητα»  ανέφερε ο...

«Έργο τριετίας σε ένα χρόνο, παρά την έλλειψη συνεργασίας»

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του πραγματοποίησε...

«Χρονιά ολοκλήρωσης έργων και τακτοποίησης» για τους αντιδημάρχους

Για το έργο το οποίο επιτελέστηκε στον τομέα ευθύνης τους κατά τον πρώτο χρόνο της...