Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
8.8 C
Chios

Social

Κλειστό το Επιμελητήριο, ανοιχτή η αγορά την Τετάρτη (vid)

Τη συμμετοχή του στην αυριανή κινητοποίηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ανακοίνωσε το Επιμελητήριο της Χίου. Σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι το Επιμελητήριο στηρίζει «το δίκαιο αίτημα της αποσυμφόρησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Περιφέρειά μας έχει σηκώσει ασύμμετρα μεγάλο βάρος συνεπεία του προσφυγικού-μεταναστευτικού χάνοντας παράλληλα χρόνο, πόρους αλλά και ευκαιρίες.Ενωμένοι όλοι μαζί πρέπει να αναδείξουμε όλες τις πτυχές του προβλήματος και να βοηθήσουμε να ληφθούν σωστές αποφάσεις για τον τόπο μας.»

Όσον αφορά τα καταστήματα αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά αφού ο Εμπορικός Σύλλογος της Χίου αλλα και η ΟΕΒΕ δεν θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Β.Αμπαζή δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση και αίτημα από την πλευρά της Περιφέρειας για συντονισμό των δράσεων ώστε και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.  Εξάλλου όπως λέει η κ. Αμπαζή, συμφωνώντας με τον Δήμαρχο Χίου, καλό είναι να διατηρηθούν οι δυνάμεις σε περίπτωση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, εάν  χρειαστεί.

Περισσότερα Νέα

«Καμία συζήτηση για δομές στη σύσκεψη με Γεραπετρίτη και Μηταράκη»

Κατηγορηματικός ήταν ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης ο οποίος τόνισε ότι καμία συζήτηση για κλειστά κέντρα δεν...

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου σε συνεννόηση με όλους τους φορείς (vid)

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2020, το οποίο ανέρχεται...

Έκπτωτος ο εργολάβος της Ι.Χρήστου, σε 5 μήνες επανεκκίνηση εργασιών (vid)

Έκπτωτος κηρύχθηκε οριστικά ο ανάδοχος της οδού Ι.Χρήστου στο αεροδρόμιο, με το Δημοτικό Συμβούλιο να...