Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
14 C
Chios

Social

Κλειστά κέντρα φιλοξενίας και ισοκατανομή ζητούν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της  Τετάρτης η σύσκεψη των Δημάρχων του Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη σύσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών συμμετείχαν ακόμα ο  Δ/ντης της Περιφερειακής Δ/νσης Αστυνομίας Β.Αιγαίου Ε.Ντουρουντούς όπως και ο Διοικητής της Περιφερειακής Δ/νσης  Λιμενικού Βορείου Αιγαίου Γ.Σκανδάλης.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης στην «Πατρίδα», οι Δήμαρχοι κατέληξαν σε ένα ομόφωνο κείμενο 9 σημείων το οποίο θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς.

Ανάμεσα στα αιτήματα τους η δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας στα νησιά, η προώθηση και ισοκατανομή προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη τη Χώρα, η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και η ενίσχυση Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας.

«Θέλουμε η Ν.Δ να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» είπε και ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης, μετά τον Δήμαρχο Χίου, υπογραμμίζοντας ότι η σύσκεψη θα επαναληφθεί σε δυο περίπου μήνες στη Χίο για να εξεταστούν τα δεδομένα και τα όποια βήματα έχουν γίνει.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός: Στους 81 οι θάνατοι, 77 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1.832 συνολικά

Στους 81 πλέον οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 77 νέα επιβεβαιωμένα...

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο για τον 40χρονο στρατιωτικό

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Χίου πήρε σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου ο 40χρονος στρατιωτικός, που...

Εφ.Συν.: Επαναπροωθήσεις στα νησιά με ειδικές θαλάσσιες σκηνές

Η «Εφ.Συν.» φέρνει στη δημοσιότητα βέβαιες, καταγεγραμμένες περιπτώσεις επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών από θαλάσσης προς...