Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
23 C
Chios

Social

Κλείνουν όλες οι υπηρεσίες στο Βόρειο Αιγαίο

Σε κινητοποιήσεις απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τις νέες κλειστές δομές στα νησιά προχωρούν Περιφέρεια και Δήμοι

Την απόφαση να προβεί σε κινητοποιήσεις έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις νέες κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Μετά την πρόταση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Κυριακή, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου που δια στόματος του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη είχε εκφραστεί εξαρχής θετικά, έλαβε και επίσημα τη σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υιοθετώντας τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για να μη γίνει καμία κλειστή δομή, αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή και προχωρά σε κλείσιμο όλων των υπηρεσιών στο Βόρειο Αιγαίο.  Η κινητοποίηση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι προειδοποιητική για 24 ή 48 ώρες.

Σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάρθηκαν οι πρώτες αποφάσεις και τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί το αγωνιστικό πλαίσιο.

Περισσότερα Νέα

Με λαμπρότητα και τιμή στον ιατρικό κόσμο της Χίου ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο...

Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: Σινεμά στο «Περιβόλι» του Κάμπου

Ξεκινά τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου. Λαμβάνοντας υπόψη την αναστολή λειτουργίας του Σινέ Κήπος...

Μιχαήλ Κράτσιος: Με καταγωγή από τη Βολισσό ο νέος Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος πρόκειται να ανακοινώσει εντός των επομένων ωρών ότι ο Επικεφαλής του Γραφείου...