Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019
11.8 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Κλείνουν όλες οι υπηρεσίες στο Βόρειο Αιγαίο

Σε κινητοποιήσεις απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τις νέες κλειστές δομές στα νησιά προχωρούν Περιφέρεια και Δήμοι

Την απόφαση να προβεί σε κινητοποιήσεις έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις νέες κλειστές δομές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Μετά την πρόταση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Κυριακή, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου που δια στόματος του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη είχε εκφραστεί εξαρχής θετικά, έλαβε και επίσημα τη σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υιοθετώντας τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για να μη γίνει καμία κλειστή δομή, αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή και προχωρά σε κλείσιμο όλων των υπηρεσιών στο Βόρειο Αιγαίο.  Η κινητοποίηση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι προειδοποιητική για 24 ή 48 ώρες.

Σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάρθηκαν οι πρώτες αποφάσεις και τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί το αγωνιστικό πλαίσιο.

Περισσότερα Νέα

Εορταστικό ωράριο από την Τρίτη με δυο Κυριακές ανοικτά

Σε ισχύ μπαίνει από την ερχόμενη Τρίτη  17 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων,...

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για την Τρίτη Ηλικία

Ένα πλέγμα στοχευμένων και ευαισθητοποιημένων δράσεων περιλαμβάνουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για...

«Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι προκήρυξαν αργία για το Βόρειο Αιγαίο» (vid)

«Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι πάντα υπέρ των απεργιών αλλά όχι των αργιών» δηλώνει...