Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
25 C
Chios

Social

Κινητοποίηση για την υγεία με τη στελέχωση του Νοσοκομείου στο επίκεντρο (vid)

 Με βασικά αιτήματα τη στελέχωση του Νοσοκομείου και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων της υγείας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η πανυγειονομική απεργία, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας   στην πύλη του Νοσοκομείου.

Γιατροί και εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο  επεσήμαναν την ανάγκη να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να γίνουν προσλήψεις, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, προκειμένου να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει και την περίοδο που ακολουθεί με τις αυξημένες ανάγκες.

Παράλληλα οι 29 συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ που υπηρετούν στο Σκυλίτσειο 4 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις στους σε αορίστου χρόνου, με τον Λ. Μπαλαχούτη να δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις σηκώνοντας ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του Νοσοκομείου.

Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν και σήμερα και μια σειρά από φορείς, όπως η ΑΔΕΔΥ, ο σύλλογος γυναικών αλλα και η περιφερειακή ομοσπονδία ΑμεΑ με την Σ.Μιχάλα να επισημαίνει ότι για μια ακόμα φορά τα άτομα με αναπηρίες βίωσαν την ανεπάρκεια του συστήματος και την περίοδο του κορονοίού.

 

Περισσότερα Νέα

Τραυματισμός ποδηλάτη μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Χίου για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη σε...

Ηλεκτρονικά και μέχρι 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τα εποχικά βοηθήματα (vid)

Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ θα πραγματοποιηθούν φέτος οι αιτήσεις για τη χορήγηση του...

Κάθε Πέμπτη γιατρός στον Οίκο Ναύτη (vid)

Επιστρέφουν από την Πέμπτη στον Οίκο Ναύτη οι γιατροί,  μιας και η διοίκηση του Σκυλίτσειου...