Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
27 C
Chios

Social

Κινητοποίηση έξω από την Alphabank την Παρασκευή για το θέμα των πλειστηριασμών

Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη φορέων

Την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τα κόκκινα δάνεια, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου. Η αφορμή για τη σύσκεψη αυτή, ήταν η υπόθεση πλειστηριασμού Πρώτης Κατοικίας του συμπολίτη και συναδέλφου Γιάννη Παληού.

Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι φορέων, αλλά και απλοί πολίτες.

Μετά από διαλογική συζήτηση δημιουργήθηκε Επιτροπή Αγώνα, για το συντονισμό δράσης κατά των
«Κόκκινων Δανείων».

Πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

  1. Επίδοση του ψηφίσματος στους Διευθυντές των καταστημάτων της τράπεζας ALPHA
  2. Καλούμε όλους τους Βουλευτές και τα Κόμματα να πάρουν θέση να μην εφαρμοστούν οι πλειστηριασμοί. Ακόμα κι αν τους ψήφισαν, να εναντιωθούν, αναδεικνύοντας τα αιτήματα μας στη Βουλή.

 

  • Την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 12.30, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της Alphabank της οδού Βλαστού και παρόδου Απλωταριάς. Καλούμε, να δώσουν το παρών εκπρόσωποι φορέων, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία αντιστεκόμενοι στην τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια».,

Τα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε. Χίου, είναι ανοιχτά καθημερινά για να ακούσουν με εχεμύθεια, τους συναδέλφους- συμπολίτες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

Τρανταχτό ΝΑΙ στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση με αφορμή την σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τους πλειστηριασμούς εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Χίου που αναφέρει τα εξής:

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη χθεσινή σύσκεψη της ΟΕΒΕ Χίου με αφορμή την περίπτωση του Γιάννη Παληού, που βγάζουν στο σφυρί το σπίτι του οι τραπεζίτες σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Ούτε Μηταράκης ούτε Μιχαηλίδης ούτε κάποιος εκπρόσωπος αυτών των χώρων. Είναι βαριές οι υπογραφές στα τρία μνημόνια για να τις πάρουν πίσω. Διά εκπροσώπων και όχι όλοι τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις της Τοπικής διοίκησης, χωρίς όμως να βλέπουν πχ και τις δικές τους καμπούρες πχ τα κόμματα που τους στηρίζουν ή ο  δήμος Χίου και τα χρέη λαϊκών νοικοκυριών προς αυτόν.

Ξεκάθαρα τοποθετηθήκαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, επαναλαμβάνοντας αυτά που λέμε και πράττουμε χρόνια τώρα. Συγκεκριμένα η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιου Δημάρχου Χίου Μάρκου Σκούφαλου  ήταν η εξής:

«Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου μας ενδιαφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό στο δράμα του Γιάννη Παληού, που είναι δράμα χιλιάδων οικογενειών, να δείχνουμε κάθε φορά και τους ενόχους και τις αιτίες. Δεν αρκούμαστε δηλαδή μόνο στο διά ταύτα που είναι καθοριστικό. Μας ενδιαφέρει τι είναι αυτό που μαυρίζει τη ζωή μας, ώστε αυτό το κίνημα για το οποίο γίνεται λόγος  σήμερα να βγάζει τα σωστά συμπεράσματα, να έχει ένα σωστό προσανατολισμό για να μην ξαναπάθουμε τα ίδια.

»Έτσι λοιπόν αυτό που βλέπουμε μπροστά μας, αυτό που είπε και η κυρία που μίλησε προηγουμένως για τα δικά της χρέη, είναι τα ματωμένα πλεονάσματα που δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με την καταστροφή της εργατικής δύναμης, με την καταστροφή της λαϊκής κατοικίας, για να χτίζονται τα επιχειρηματικά κέρδη των ομίλων, τα κέρδη των επιχειρηματιών, τα funds που δραστηριοποιούνται, για να τα παίρνουν κοψοχρονιά. 7,2 δισεκατομμύρια το 2017, με στοιχεία της ICAP Hellas, είχαν κέρδη οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Oι κυβερνήσεις αυτό το ρόλο διαχρονικά έχουν παίξει. Nα παίρνουν από μας και να δίνουν στους λίγους. Βέβαια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει τερματίσει, παίζοντας αυτό το βρώμικο ρόλο και συμπληρώνοντας το ρόλο των προηγούμενων.

»Ως ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ, όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και ως Λαϊκή Συσπείρωση βρεθήκαμε πολλές φορές στο Ειρηνοδικείο της Χίου, μπλοκάροντας καταστάσεις που όπως πολύ σωστά είπαν συνάδελφοι, που υποθέτω ότι ήταν σε κάποιες από αυτές τις καταστάσεις, περνούσαν στο μιλητό «το έμαθες έγινε αυτό στο Ειρηνοδικείο;». Αλλά δεν πέρασε έτσι.  Έμαθαν το μάθημά τους όλα αυτά τα γεράκια, γι’ αυτό πήγαν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

» Για να δούμε τώρα στο τι κάνουμε εμείς, καθοριστική σημασία έχει στο κάδρο να μπουν όλοι. Και ο πυλώνας, σας πληροφορώ, δεν είναι ο πυλώνας αυτών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών μόνο, των μικρών που γίνεται όλη αυτή η κατάσταση που βλέπουμε με τον Γιάννη Παληό , μα με όλους αυτούς που θα δούμε μπροστά μας να έχουν το ίδιο πρόβλημα.

»Υπάρχουν και οι λεγόμενες, όπως τους αρέσει να λέγονται, τοπικές κοινωνίες. Αυτή τη στιγμή τα χρέη στο Δήμο Χίου είναι γύρω στα 16 εκατομμύρια και η συντριπτική πλειοψηφία είναι 50, 100, 200, 300€ και δεσμεύονται ΑΦΜ και πιέζονται οι Οικονομικές Υπηρεσίες για να δεσμεύσουν και αύριο θα κάνουν κατασχέσεις, διότι αυτούς τους νόμους πέρασαν οι κυβερνήσεις και με τελευταία τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μπροστά μας έχουμε και Γιάννηδες και Μαρίες και Γιώργους πολλούς. Τώρα λοιπόν πρέπει να πιεστούν όλες οι καταστάσεις και προς κυβέρνηση και προς δήμο και προς περιφέρεια, για να δημιουργηθεί σπυρί-σπυρί ένα κίνημα που θα βάζει και το κούρεμα των δανείων, που θα βάζει και τα αιτήματα που έχουν μπει και στην επιστολή του Γιάννη -που είναι επιστολή που εκφράζει πολύ κόσμο- αλλά που θα βάζει και ζητήματα του να μην πληρώνονται τα χρέη, του να γίνονται αναστολές πληρωμών πέρα από τα κουρέματα και να διαγράφονται στους άπορους ή σ’ αυτούς με ελάχιστα εισοδήματα.

»Για παράδειγμα, εμείς στο Δήμο Χίου δύο φορές βάλαμε το ζήτημα να σταματήσει όλο αυτό το κυνηγητό των μικροοφειλετών προς το δήμο, να χαριστούν δάνεια όπως έγινε στο Δήμο της Πάτρας, της Ικαρίας, της Καισαριανής, της Πετρούπολης, ακριβώς για να πάρει ανάσα αυτός ο κόσμος και για να μπορέσει να ζήσει.

»Άρα και Επιτροπή Αγώνα πιστεύω ότι πρέπει να γίνει, κύριε πρόεδρε, και αυτά τα αιτήματα να είναι προμετωπίδα. Να τρέχει ανά πάσα στιγμή και να μπλοκάρει καταστάσεις αλλά και να είναι παρούσα αυτή η Επιτροπή Αγώνα -διευρυμένη ή όπως θέλετε πέστε την- σε κάθε άνθρωπο που αυτή τη στιγμή υποφέρει, αρχίζοντας από το Γιάννη Παληό και τελειώνοντας στον τελευταίο -για να το πω έτσι σχηματικά- στον τελευταίο Γιάννη Αγιάννη της σύγχρονης κοινωνίας μας, αυτής της καπιταλιστικής σαπίλας που αλέθει τους ανθρώπους και τους πετά στα σκουπίδια.».-

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...