Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

ΚΙΝΑΛ Χίου: «Να παρθούν άμεσα φορολογικά μέτρα στήριξης για τα νησιά μας»

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Χίου:

Πριν δύο μέρες το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία εισηγείται την μείωση κατά 30% του ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο, Ικαρία, Φούρνους Κορσεών, Οινούσσες, Ψαρά και Κάλυμνο.

Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της κατάκτησης του νησιωτικού μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ που φέρει την υπογραφή ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Ο μειωμένος ΦΠΑ, συνδεμένος με τις δυσκολίες της νησιωτικότητας και την στήριξη και ανάπτυξη όλων των νησιών, είχε τηρηθεί απαράλλαχτος μέχρι το 2015 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέδεσε τον μειωμένο ΦΠΑ με το προσφυγικό-μετανατευτικό, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα του.

 

Την πολιτική αυτή συνεχίζει η Ν.Δ. ταυτιζόμενη και αυτή με την άποψή, ότι δεν χρειάζονται φορολογικά μέτρα στήριξης όλα τα νησιά παρά μονο αυτά που πλήττονται από το προσφυγικό-μετανατευτικό.

Σε μια εποχή που η πανδημία καλπάζει, ο τουρισμός καταρρακώνεται, η προκλητικότητα της Τουρκίας θέτει τα πάντα σε κίνδυνο και η οικονομική ανασφάλεια έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, είναι απαραίτητο όσο ποτέ να παρθούν μέτρα στήριξης και ανάπτυξης όλων των νησιών του Αιγαίου. 

Περισσότερα Νέα

Στο εικονικό Greek Panorama η Χίος, το 2021 τα ακυρωμένα λόγω κορονοϊού τσάρτερ (vid)

Εικονικά συνεχίζεται η προσπάθεια για τουριστική προβολή της Χίου, λόγω των δυσκολιών που έχει προκαλέσει...

Στο πλευρό των Βολισσιανών για τον βιολογικό ο Π.Μπουγδάνος

Διαδικτυακή συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος με το Τοπικό Συμβούλιο της Βολισσού...

Κέντρο Ομηρικής προβολής στη Δασκαλόπετρα και ψηφιακό μουσείο για τον Όμηρο (vid)

Με σημαντικές αλλαγές προχωρά ο σχεδιασμός, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή για...