Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
14 C
Chios

Social

Καθαρισμοί και ζώνη πυροπροστασίας γύρω από τη ΒΙΑΛ (vid)

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες περιμετρικά της ΒΙΑΛ για τη δημιουργία μιας ζώνης προστασίας του ΚΥΤ αλλά και των γύρω οικισμών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Μηχανήματα «οργώνουν» και καθαρίζουν τα χωράφια που συνορεύουν με τον αυτοσχέδιο καταυλισμό όπου έχουν εξαπλωθεί οι σκηνές ενώ εργάτες και μερικοί εθελοντές μαζεύουν τα σκουπίδια της περιοχής.

Εκεί βρέθηκε το Σάββατο και ο Δήμαρχος  Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος  τόνισε ότι οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς παρά το γεγονός ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου.

«Εντατικά θα βοηθήσουμε την περιοχή και τους κατοίκους του Χαλκειούς για να αλλάξει η εικόνα» λέει ο κ. Κάρμαντζης, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη ΒΙΑΛ περίπου 4.600 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν μαζευτεί τόνοι από σκουπίδια και πλαστικό» λέει ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις και για τις αποζημιώσεις του 2019 των Χαλκούσων που πλήττονται από τη λειτουργία του ΚΥΤ.

Περισσότερα Νέα

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοιό την Κυριακή στην Πλατεία Βουνακίου

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορονοιό στους πολίτες θα πραγματοποιήσει την Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι...

24 νέα κρούσματα κορονοϊού στη ΒΙΑΛ

24 νέα κρούσματα κορονοϊού αριθμεί η ΒΙΑΛ. Έπειτα από ελέγχους που διενήργησε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο,...

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μία ώρα πίσω πρέπει να ρυθμιστούν τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 04:00, λόγω...