Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
11.9 C
Chios

Social

Καταδικάζει την πρακτική Μουτζούρη για το τμήμα Τουρισμού και η ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ:

Η Ε.Γ.  του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις  πρακτικές του Περιφερειάρχη  κ. Μουτζούρη , που αποψιλώνει το τμήμα  τουρισμού στη Χίο, σε  μια  περίοδο που υποτίθεται Περιφέρεια και Δήμοι , προσπαθούν να τονώσουν το τουριστικό απόθεμα του νησιού.

Καταδικάζει επίσης προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο της Προέδρου του σωματείου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Διοίκησης ,  από όσους αδυνατούν να κατανοήσουν ότι δεν εκφράζει τον εαυτό της , αλλά το σωματείο της και τα συμφέροντα των εργαζομένων .

Την ίδια στιγμή που στερεί τις δυνατότητες της Περιφέρειας σε μια σχετική αυτάρκεια προγραμματισμού της τουριστικής πολιτικής, προανήγγειλε την παράδοσή  της σε ιδιώτες  managers  , αποδεικνύοντας το πόσο σέβεται και το δημόσιο χρήμα και τις υπηρεσίες που προΐσταται, αλλά και μετατρέποντας την περιφέρεια σε «Ντίλερ» ιδιωτικών συμφερόντων.

Συνεχίζεται έτσι το έργο των προηγούμενων στην απαξίωση και στην υποβάθμιση των υπηρεσιών σε βάρος των πολιτών και στρώνει το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις και στους εργολάβους υπηρεσιών.

Υπονομεύεται η δυνατότητα διαχείρισης και ελέγχου της υπηρεσίας προκειμένου να υλοποιήσει προγράμματα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αποχωρήσει περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι από την Π.Ε. Χίου, ενώ στο επόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης και άλλοι συνάδελφοι. Το  στελεχιακό δυναμικό γερνάει και δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση στις υπηρεσίες.  Σε πολλές κρίσιμες υπηρεσίες όπως η Δ/νση Τεχνικών Έργων, η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, η Δ/νση Υγείας, η Δ/νση Μεταφορών κ.α. υπάρχει άμεση ανάγκη για ενίσχυσή τους με νέες προσλήψεις.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό  ότι μέσα σε αυτό το κλίμα που έχει άμεσες επιπτώσεις στις λαϊκές ανάγκες , η Περιφερειακή Αρχή , φέρεται όπως ο «μαθητευόμενος μάγος».

Καλούμε τον Περιφερειάρχη:

  • Άμεσα να πάρει πίσω τη διάλυση του τμήματος Τουρισμού στη Χίο και να ανακληθούν οι σχετικές αποφάσεις.

  • Να ενισχύσει άμεσα με προσωπικό υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με τις αιτήσεις και τις προτάσεις των αρμόδιων προϊσταμένων.

  • Να επικεντρωθεί στο τεράστιο έργο που έχει μπροστά του που αφορά τους κατοίκους της Χίου και του Β. Αιγαίου, αντί να περιδιαβαίνει στα σεμινάρια μίσους των ρεπουμπλικάνων στην Ελλάδα και να κινδυνολογεί ασύστολα και ανιστόρητα.

Περισσότερα Νέα

Αναψαν οι ψησταριες παρα τη βροχη

Μπορεί ο καιρός να είναι βροχερός ωστόσο στο κέντρο της Πόλης άναψαν ήδη οι ψησταριές. Στην...

Νέος Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Β.Αιγαίου ο Αρχιπύραρχος Κ.Θεοφιλόπουλος

Καθήκοντα Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου ανέλαβε ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος  Θεοφιλόπουλος. Ο κ.Θεοφιλόπουλος έχει...

Έσπασε το ρόδι εκτός έδρας ο ΒΑΟΛ

Με πολύ καλή εμφάνιση ο ΒΑΟΛ κατάφερε να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη...