Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
17 C
Chios

Social

«Καμία σχέση η παράκαμψη του Χαλκειούς με τη δομή της ΒΙΑΛ. Είναι κρίμα να χαθεί το έργο» (vid)

Την αναγκαιότητα να προχωρήσει η υλοποίηση του δρόμου παράκαμψης του Χαλκειούς επισημαίνει με δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιβάλει το έργο στο Χαλκειός και τους κατοίκους του.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουγδάνο πριν από μερικές μέρες έλαβε μια επιστολή από 350 περίπου κατοίκους της περιοχής,  οι οποίοι διαφωνούν με την υλοποίηση του δρόμου, συνδέοντας τον δρόμο με τη δομή της ΒΙΑΛ.   Ο  Αντιπεριφερειάρχης αφού διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μελετηθεί από το 2000 σε συνδυασμό με την παράκαμψη του Ζυφιά, δήλωσε ότι η χάραξη του δρόμου θίγει 104 ιδιοκτησίες,  για τις οποίες προβλέπεται αποζημίωση ενώ σε περιπτώσεις όπου οικόπεδα χάνουν το δικαίωμα δόμησης η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να βοηθήσει ώστε να λυθούν τα θέματα αυτά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν ξεκάθαρος στη δήλωση του ότι σε περίπτωση που το Χαλκειός δεν δεχτεί να προχωρήσει ο δρόμος,  το έργο θα χαθεί και τα χρήματα πιθανά να δοθούν σε άλλες περιοχές. «Η ΒΙΑΛ δεν έχει καμία σχέση, μιλάμε για ένα δρόμο που θα αναβαθμίσει  την περιοχή και τους γύρω οικισμούς» επεσήμανε ο κ. Μπουγδάνος, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την αγανάκτηση των κατοίκων του Χαλκειούς για τη ΒΙΑΛ όμως είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα» (vid)

Ακολουθεί το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο κύμα του κορονοϊού: https://www.youtube.com/watch?v=TJTAAljm8ao Σας απευθύνομαι και...

«Ο κορονοϊός είναι εδώ και εμείς δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο» (vid)

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ζητώντας...

Έτοιμες οι μελέτες για την ανάπλαση του REX (vid)

Ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες και οδεύει προς υλοποίηση το έργο που αφορά την ανάπλαση του...