Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
30 C
Chios

Social

Καμία δέσμευση για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ και τους εργολάβους στο Νοσοκομείο (vid)

Με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Χίο το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο πραγματοποίησε στάση εργασίας την Παρασκευή από τις 12.00 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της διοίκησης.

Μάλιστα στο περιθώριο της δήλωσης του κ. Ροϊλού εκπρόσωποι από το ΚΚΕ και το ΣΕΣΝΟΧ του έθεσαν το θέμα με τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, ζητώντας να σταματήσει η εργασιακή τους ομηρεία.

Από την πλευρά του ο Διοικητής επεσήμανε ότι και εκείνος έχει την ίδια αγωνία και έχει ζητήσει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη θέση τους με ανανέωση της θητείας τους ή να μοριοδοτηθούν σε περίπτωση μόνιμων προσλήψεων. Επίσης τέθηκε το θέμα με τους εργολάβους στο Νοσοκομεία, με τον Διοικητή να απαντά ότι «προέχει το δημόσιο συμφέρον».

Στην κινητοποίηση που διοργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων το παρών έδωσε και η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα η οποία επεσήμανε ότι η λύση για τη δημόσια υγεία είναι οι μόνιμες και σταθερές προσλήψεις. Όπως είπε η ίδια τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες για γιατρούς και νοσηλευτές δεν αρκούν αλλα χρειάζονται πράξεις,  με το ΚΚΕ να έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για την ένταξη των εργαζομένων της υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Περισσότερα Νέα

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας: Τοπικά lockdown μετά τα μεσάνυκτα, μάσκες και τεστ

  Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο...

Συνεχίζει ο Α.Κελεπερτζής στην Α’Βάθμια, αλλαγή με Α.Ευαγγελινό στη Β’Βάθμια Εκπαίδευση

Νέα δεδομένα φέρνει στη Χίο η απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Ν.Κεραμέως, για τους 116 Διευθυντές...

Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα στον Τσεσμέ (vid)

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλο το βράδυ Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην περιοχή βόρεια του Τσεσμέ. Η...