Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
12 C
Chios

Social

Κάμερες, πρόστιμα και ενημέρωση των επαγγελματιών για την παράνομη απόθεση μπαζών (vid)

«Καμπανάκι» στους επαγγελματίες που κατά κύριο λόγο παραβιάζουν τον κανονισμό καθαρότητας με την ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών κρούει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Π. Αναγνώστου.

Όπως λέει ο ίδιος κατά κύριο λόγο οι επαγγελματίες εναποθέτουν μπάζα ανεξέλεγκτα σε περιοχές αλλά και μέσα στα πρες κοντεϊνερ, προκαλώντας μάλιστα σημαντικές ζημιές στα μηχανήματα.

Η υπηρεσία καθαριότητας σε μια προσπάθεια  ελέγχου και αποτροπής τέτοιων φαινομένων ετοιμάζεται να τοποθετήσει κάμερες καταγραφής σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν κοντεϊνερ ενώ τακτικοί είναι και οι έλεγχοι από υπαλλήλους της υπηρεσίας οι οποίοι βεβαιώνουν και τα σχετικά πρόστιμα. «Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στον Ιανουάριο βεβαιώθηκαν δυο πρόστιμα, που κυμαίνονται από 100€ -150€» λέει ο κ. Αναγνώστου, επισημαίνοντας ότι ο στόχος δεν είναι εισπρακτικός αλλά να αποφευχθούν ανάλογες συμπεριφορές.

Μάλιστα στην κατεύθυνση ευαισθητοποίησης η διεύθυνση καθαριότητας προγραμματίζει να συγκαλέσει σύσκεψη με τους επαγγελματίες ώστε να γίνει ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία και τα σημεία απόθεσης μπαζών.

Περισσότερα Νέα

Οι Κοινότητες της Χίου ζητούν στήριξη και ενίσχυση του αυτόνομου ρόλου τους

Ψήφισμα προς την Περιφέρεια κατέθεσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου, που περιλαμβάνει 49 τοπικές κοινότητες, με...

«Μηταράκης: Πρώτα υπογράφει δεκαετή μνημόνια και κατόπιν ρητορεύει για τις ολέθριες συνέπειες!»

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Χθες , ρητορεύοντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία...

Το Αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο της Χίου (vid)

Ο Κάμπος της Χίου είναι η εύφορη περιοχή στα νότια της πόλης η οποία διαιρείται...