Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

Κάλπες ξανά σε 4 χωριά και αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία (vid)

Το φαινόμενο των επαναληπτικών εκλογών παρατηρείται και σε άλλες περιφέρειες

Κάλπες θα στηθούν ξανά στις 25 Οκτωβρίου σε 4 χωριά για την εκλογή Τοπικών Συμβούλων στις κενές θέσεις. Ειδικότερα η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί σε Καρδάμυλα, Μέσα Διδύμα, Αρμόλια και Καρυές όπου είχαμε παραιτήσεις  μελών των τοπικών συμβουλίων.

Σύμφωνα με τον Δ. Βούκουνα από την  Περιφερειακή Ενότητα Χίου η διαδικασία είναι ίδια με τις εκλογές, με την ανάδειξη υποψηφιοτήτων από το Πρωτοδικείο, τη συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών και τον ορισμό αντιπροσώπων ενώ σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι είναι οι δεύτερες επαναληπτικές εκλογές για τη Χίο, μετά το Βίκι, με τον κ. Βούκουνα να επισημαίνει ότι η  σύνθεση των τοπικών συμβουλίων με τα λίγα μέλη και το μικρό αριθμό αναπληρωτών δημιουργεί αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα συμβούλια και να στήνονται κάλπες ξανά.

Μάλιστα το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε άλλες περιφέρειες και όπως λέει ο Δ.Βούκουνας το θέμα  έχει αναφερθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αναζητηθεί εναλλακτική λύση,  πιθανά με νομοθετική παρέμβαση, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (19/10): 438 νέα κρούσματα πανελλαδικά, 1 στη Χίο

  438 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 19/10 από τον ΕΟΔΥ πανελλαδικά. 85 είναι οι διασωληνωμένοι...

Νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου η Βιβή Ποταμούση

Η Βιβή Ποταμούση αναλαμβάνει πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου. Με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας,...

Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της...