Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
8 C
Chios

Social

Κακοκαιρία: Τι αποφάσισε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο

Έκκληση στους δημότες να μην κινούνται στις περιοχές που χιόνισαν

Κατόπιν εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (Χιονοπτώσεις – Παγετός – Κατολισθήσεις) που έπληξαν το Δήμο μας και κυρίως τις Δ.Ε. Αμανής,  Ομηρούπολης και Καρδαμύλων ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης συγκάλεσε εκτάκτως σε αυστηρά υπηρεσιακό επίπεδο συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 17/01/2021 και ώρα 12:00 στο διοικητήριο της Πολιτικής Προστασίας στα Θυμιανά (πρώην δημαρχείο Αγίου Μηνά).

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η εκτίμηση της κατάστασης και η λήψη αποφάσεων ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να προστατευθούν οι περιουσίες των δημοτών μας καθώς και να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο καθώς έχουν αποκλειστεί αρκετοί οικισμοί.

Ομόφωνα αποφασίστηκε:

  1. Να επέμβει το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και να μεταφέρει από τις αποκλεισμένες περιοχές όλους όσοι έχουν προγραμματισμένες θεραπείες έως και την Τετάρτη 20/01/2021 στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

  1. Να συνδράμουν ιδιώτες εργολάβοι στο έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου όταν αυτή  αδυνατεί να αντεπεξέλθει λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων επέμβασης σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου αλλά και λόγω μη επάρκειας σε Μηχανήματα  Έργου.

  1. Να γίνει επιπλέον προμήθεια αλατιού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εφόσον χρειαστεί στις Δημοτικές Ενότητες Χίου.

  1. Για τα σχολεία θα ακολουθήσει ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων νεότερη απόφαση.

Συνίσταται στους δημότες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κινηθούν στις περιοχές που χιόνισε. Οι άσκοπες και αδικαιολόγητες μετακινήσεις πρέπει να περιοριστούν, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη καθώς θα παγώσουν πολλοί δρόμοι και υπάρχει κίνδυνος για τα οχήματα, τα δίκυκλα και τους πεζούς. Υπενθυμίζεται ότι ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία από τις 21:00 – 05:00 λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων COVID-19.

Περισσότερα Νέα

Μήνυμα του Παντελή Μπουγδάνου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνου, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η Παγκόσμια Ημέρα της...

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ήταν 8 Μάρτη 1857, πριν...

Παραδόθηκε απινιδωτής στο Χαλκειός

Συνεχίζεται η παράδοση απινιδωτών από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε περιοχές της Χίου, αυτή τη...