Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
31 C
Chios

Social

Καινοτόμο πρόγραμμα «Υιοθέτησε το χωρίο σου» στην Παρπαριά

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που στόχο έχει να κάνει τους χωριανούς της Παρπαριάς συμμέτοχους στην αλλαγή για την βελτίωση της εικόνας του χωριού.

 

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Υιοθέτησε το χωρίο σου» με το οποίο καλούνται οι χωριανοί, οι  επιχειρήσεις, ο Σύλλογος του χωριού μας, ο Σύλλογος της Αμερικής, αλλά και κάθε χωριανός που αγαπάει και πονάει αυτόν το τόπο να «υιοθετήσουν» ,μια γειτονιά, ένα σοκάκι, ένα παγκάκι, ένα νεοφυτευμένο δένδρο, ένα σκουπιδοντενεκέ, ένα μονοπάτι, μια πηγή, ένα μνημείο, μια εκδήλωση.

 Αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη για την φροντίδα και την συντήρηση του, με τη συνεργασία του Δήμου και της Κοινότητας.

Αυτό το οποίο θέλουμε να αναδείξουμε είναι ένα νέο συνεργατικό πνεύμα, το οποίο θα ενώνει τους χωριανούς, τις επιχειρήσεις, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Το χωριό μας, είναι υποχρέωση του Δήμου, είναι υποχρέωση του Προέδρου, του χωρικού Αντιδημάρχου,της Δημοτικής Συμβούλου, είναι υποχρέωση του Δημάρχου. Είναι όμως ταυτόχρονα και δικαίωμα όλων. «Η λογική μας είναι μέσω αυτού του σχήματος να προωθήσουμε τη συνεργασία με διαφάνεια, με λογοδοσία αλλά ταυτόχρονα και με ευελιξία, με όλη τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτό το νέο μοντέλο ο ρόλος των ιδιωτών είναι καθοριστικός, είτε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δηλαδή σε προσφορές για είδος, είτε στο πλαίσιο χορηγικών προγραμμάτων. Σαν κοινότητα προσδοκούμε στη συμμετοχή όλων στην κοινή μας προσπάθεια. Σε μία προσπάθεια από την οποία δεν περισσεύει κανείς. Αναζητώντας συνεχώς σύγχρονες λύσεις σε τομείς, όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο,ο πολιτισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, ο αθλητισμός, αλλά και σε μεγάλα ή μικρά δημόσια έργα.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν όλοι οι χωριανοί συμμέτοχοι στην αλλαγή που οραματίζονται οι ίδιοι  για το χωριό, να γίνουν οι ίδιοι κομμάτι της αλλαγής.  Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε το χωριό σου», βασίζεται στην πολύ απλή διαπίστωση πως ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι κρατικό και ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους τους χωριανούς. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι πως, η Κοινότητα θεωρεί ότι είναι χαρά να τιμάμε εκείνους που θα τολμήσουν να συμβάλλουν στο χωριό. Είναι χαρά για την Κοινότητα να αναγνωρίσουμε όλους εκείνους οι οποίοι με την προσφορά τους κάνουν το χωριό καλύτερο.<< η ισχύς εν τη ενώση >>.

 

O Πρόεδρος της κοινότητας
Βατράνης Αθανάσιος

 

Φωτο: chiosphotos.gr

Περισσότερα Νέα

Δήμαρχος Τσεσμέ: «Στόχος μας να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση της Χίου στο εμπόριο μαστίχας»

Επιμένουν στην προπαγάνδα της δήθεν παραγωγής μαστίχας οι Τούρκοι. Ο Δήμαρχος του Τσεσμέ, Εκρέμ Οράν, ανέφερε...

«Πράσινο» φως να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία «καλωσορίζει» ο Ρετζέπ...

Σ.Γαρρής – Α.Κουτσουράκη: Υψηλές πτήσεις με 17.925 μόρια και όνειρα για Ιατρική (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η σημερινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...