Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
13.9 C
Chios

Social

Και η Συμμαχία Αξιών υπέρ της αναλογικής εκπροσώπησης στα Νομικά Πρόσωπα

Με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Αξιών τάσσεται υπέρ της αναλογικής εκπροσώπησης στη συγκρότηση των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων και των επιχειρήσεων του Δήμου.

Η μείζων αντιπολίτευση αναφέρει πως απαιτούνται μεγάλες συγκλίσεις και σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές της 26ης Μαΐου.

Παράλληλα, ζητά από τον Δήμαρχο, να αναλάβει πρωτοβουλία για θεσμικό διάλογο με όλες τις παρατάξεις για την αναλογική εκπροσώπηση.

 

Η ανακοίνωση της Συμμαχία Αξιών:

«Η Χίος έχει ανάγκη από μεγάλες συγκλίσεις και υπερβάσεις για να μην χάσουμε τέσσερα χρόνια, αναμετρώμενοι μεταξύ μας και όχι με τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου, που έγιναν με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, είναι γνωστό ότι διαμορφώνει ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου.
Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν οι δημότες να ψηφίζουμε με απλή αναλογική και τελικά ο Δήμος να διοικείται με απλή μειοψηφική, αφού ως γνωστόν η παράταξη του Δημάρχου διαθέτει δώδεκα από τους σαράντα έναν δημοτικούς συμβούλους.
Απαιτείται πνεύμα συνεργασίας και συνυπευθυνότητας, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων του Δήμου. Απαιτείται υπέρβαση του παραταξιακού εγώ, που έχει κοστίσει πολύ σε τούτον τον τόπο. Επομένως δεν είναι μόνο θέμα σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας αλλά και προϋπόθεση αποτελεσματικής διακυβέρνησης του τόπου.
Η ΣυμμαΧία Αξιών έχει διατυπώσει προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ένα μοντέλο διακυβέρνησης με αναλογική συνδιοίκηση του Δήμου, συνεργασία των παρατάξεων και σεβασμό στην αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία της καθεμιάς. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να διασφαλισθεί η αποτελεσματική διακυβέρνηση, η διαμόρφωση της αναγκαίας πλειοψηφίας, η πολυφωνία και ο εποικοδομητικός διάλογος για το επιχειρησιακό σχέδιο, τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χίου.
Επομένως, κρίνεται αδήριτη η ανάγκη, ο Δήμαρχος Χίου, να αναλάβει, έστω και τώρα, άμεσα, πρωτοβουλία για έναν θεσμικό διάλογο με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με στόχο την αναλογική εκπροσώπηση τους στην συγκρότηση των διοικήσεων των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του Δήμου, ένα νέο μοντέλο πλουραλιστικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης, με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για τη νέα δημοτική περίοδο.»

Περισσότερα Νέα

‘Εκοψαν την πίτα τους οι Πολιτικοί Συνταξιούχοι Χίου

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Χίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο παρουσία...

Έκοψε την πίτα της η ΟΕΒΕ Χίου

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στα γραφεία της...

«Καμία συζήτηση για δομές στη σύσκεψη με Γεραπετρίτη και Μηταράκη»

Κατηγορηματικός ήταν ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης ο οποίος τόνισε ότι καμία συζήτηση για κλειστά κέντρα δεν...