Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
17 C
Chios

Social

Κ.Μουτζούρης: «Καμία νέα δομή, διάλογος από μηδενική βάση» (vid)

Επιμένει για διάλογο σε μηδενική βάση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης που απαντά με πρόσκληση στην πρόσκληση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να έρθει μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη για να συζητήσουν.

Ο κ. Μουτζούρης ανέφερε για την κίνηση της Περιφέρειας να απευθυνθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην επίταξη περιοχών για τη δημιουργία κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Στη συνέχεια παρουσίασε εν τάχει την έρευνα της Καπα Research για την επιρροή που ασκεί το προσφυγικό- μεταναστευτικό στους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι παρουσίασε τα αποτελέσματά της και στις Βρυξέλλες. Αναφέρθηκε στο συμβάν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Σχοινά, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος δεν τον διέψευσε ποτέ και υπογράμμισε ότι τα όσα είπε δημόσια για το ότι δεν δεσμεύεται η Ελλάδα από κάποια συμφωνία ως προς τον χώρο διαμονής των αιτούντων άσυλο είναι πολύ σημαντικά.

Αναφέρθηκε και στην εκπομπή της ΕΡΤ τη Δευτέρα και τη δημόσια συζήτηση που είχε με τον κ. Μηταράκη, υπογραμμίζοντας ότι το τηλέφωνό του είναι πάντα ανοιχτό.

Πηγή: stonisi.gr

Περισσότερα Νέα

ΛΙΣΤΑ: Όλοι οι νέοι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα νέα μέτρα

Νέοι δικαιούχοι εντάσσονται στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Το ΥΠΟΙΚ δημοσιοποίησε τη νέα...

Α.Μιχαλίδης: «Ανεπαρκή τα μέτρα θωράκισης από τον κορονοϊό στη ΒΙΑΛ» (vid)

Αναμενόμενη λόγω της διασποράς του ιού χαρακτήρισε την εξέλιξη με την επιβεβαίωση του πρώτου θετικού...

Σε εξέλιξη εργασίες οδοποιίας στο κέντρο της πόλης (Ηχητικό)

Σε εξέλιξη είναι εργασίες οδοποιίας στο κέντρο της Πόλης της Χίου με τα συνεργεία να...