Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2019
23 C
Chios
  • Αρχική
  • Κοινωνία

Social

Ήταν όλοι εκεί στη μεγάλη γιορτή της αιμοδοσίας

Ήταν όλοι, εθελοντές, φορείς και σύλλογοι, παρόντες στη μεγάλη γιορτή της αιμοδοσίας που διοργανώθηκε και φέτος στο Ομήρειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή αιμοδότη.

Πάνω από 30 μονάδες με αίμα συγκεντρώθηκαν τις δυο πρώτες ώρες της αιμοδοσίας αποδεικνύοντας ότι στη Χίο έχει ξεκινήσει να καλλιεργείται κουλτούρα εθελοντών. Εξάλλου σε αυτό συμβάλει και η δραστηριοποίηση και ευαισθητοποίηση πολλών συλλόγων που διοργανώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αιμοδοσίες.

Πρωτοπόρος ο δραστήριος σύλλογος των Μεστών που ήταν από τους πρώτους που καθιέρωσαν τις αιμοδοσίες με τον κ.Αργυρούδη να επισημαίνει ότι είναι ευχάριστη και καλοδεχούμενη η δράση όλων  των συλλόγων. Το αίσθημα της προσφοράς προς το συνάνθρωπο είναι το κυρίαρχο σε ένα εθελοντή αιμοδότη επεσήμανε από την πλευρά της και η εθελόντρια Α.Μουρούνα ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανικών αλλά και ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ.

Στις αυξημένες ανάγκες για αίμα ιδίως τη θερινή περίοδο αναφέρθηκε η Άννα Σωτηρίου από την αιμοδοσία επισημαίνοντας παράλληλα και το μειωμένο προσωπικό. Παρόλα αυτά καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο οι εργαζόμενοι στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου έχουν προγραμματίσει εξορμήσεις σε Πόλη και χωριά.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της γιορτής αιμοδοσίας πραγματοποιούνταν και εκστρατεία για την ενημέρωση γύρω από τους δότες μυελού των οστών.

Περισσότερα Νέα

Αγιασμός στην «Στέγη της Μαρίας»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά ο αγιασμός επ’ ευκαιρία της νέας σχολικής...

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στα Καρδάμυλα

Σύσσωμη η κοινωνία των Καρδαμύλων αλλά και από γειτονικά χωριά κατέκλυσαν τον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού...

Τιμή σε Στ.Κριμιζή και Κ.Συνολάκη από το Ίδρυμα Τσάκος

Με μια εμπεριστατωμένη ομιλία προς τους σπουδαστές του ιδιωτικού ναυτικού λυκείου της εταιρείας Τσάκος «Teens»...