Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
11 C
Chios

Social

Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, με ταμειακό υπόλοιπο που ξεπερνά τα 10 εκ.€ (vid)

Πάνω απο 7 εκ.€ τα χρέη προς το Δήμο

Την Παρασκευή συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου, τον οποίο θα εισηγηθεί ο νέος αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης, μετά την παραίτηση του Χ.Μπουρνιά.

Ο νέος αντιδήμαρχος αναγνώρισε την μεγάλη ευθύνη για τα νέα του καθήκοντα και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη  που έδειξε στο πρόσωπό του. Αναφορικά με τον προϋπολογισμό ο κ. Μπελέγρης δήλωσε ότι είναι ισοσκελισμένος και φτάνει τα 75εκ. €. Σε αυτόν εντάσσεται το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 32εκ.€ , τα προβλεπόμενα έσοδα από τα ανταποδοτικά φτάνουν τα 5εκ. ενω τα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων  προς το Δήμο ξεπερνούν τα 7εκ.€.

«Με δεδομένο ότι το ταμειακό  υπόλοιπο αυτή τη στιγμή  φτάνει τα 10 εκ. ευρώ, μπορούμε να πούμε ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι ικανοποιητική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελέγρης, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αναμορφώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει των αναγκών.

Περισσότερα Νέα

Επικοινώνησε με μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Χίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε...

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για την 8η Μάρτη:   Οι γυναίκες του καθημερινού...

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου “Aegean Startups 2021”

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups 2021, για την ανάδειξη...