Social

Ημερήσια ξενάγηση επαγγελματιών του τουρισμού στην Αμανή

Ο Φορέας Τουρισμού Χίου πραγματοποίησε με επιτυχία την Τρίτη ημερήσια ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής, στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης, ανάδειξης και τουριστικής προβολής της Βορειοδυτικής Χίου.

Στη δράση συμμετείχαν επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και εκπρόσωπος του γραφείου Τουρισμού Δήμου Χίου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της Αμανής και ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες.

Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο τη βιωματική γνωριμία των επαγγελματιών του τουρισμού με τη Βόρεια Χίο, ώστε να μπορούν να προτείνουν με μεγαλύτερη γνώση και αποτελεσματικότητα την περιοχή στους πελάτες και επισκέπτες τους. Παράλληλα, επιδιώκεται η ενίσχυση της επισκεψιμότητας, η διεύρυνση της τουριστικής κίνησης και η στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Ο Φορέας Τουρισμού Χίου ευχαριστεί θερμά όλους τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στη δράση και θα συνεχίσει να υλοποιεί αντίστοιχες πρωτοβουλίες, προβάλλοντας τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει η Χίος στους επισκέπτες της.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η δημιουργία ειδικού φυλλαδίου το οποίο θα προβάλλει τη Βορειοδυτική Χίο και την ευρύτερη περιοχή της Αμανής και θα διανεμηθεί σε τουριστικά καταλύματα, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ταξιδιωτικά πρακτορεία και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα Νέα

Την εγκατάσταση των Seatrack στις παραλίες από τον Δήμο περιμένουν τα άτομα με αναπηρίες (vid)

Προβλήματα αλλά και καθυστέρηση στην εγκατάσταση των seatrack, των μηχανημάτων που επιτρέπουν σε άτομα με...

«Οι Νεφέλες» από τη Θεατρική Ομάδα Χίου στο Ομήρειο (vid)

Μετά την πρεμιέρα που έγινε στο νησί της Ίμβρου για τους έλληνες ομογενείς, η Θεατρική...

Με πρωταγωνιστές τα βότανα της Χιακής γης το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας (vid)

Το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας επιστρέφει στις 13 και 14 Ιουνίου 2026 με θέμα «Βότανα –...