Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Ηχηρό μηχανοκίνητο «όχι» και από τη Λέσβο σε νέα δομή

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα (Κυριακή μεσημέρι) η μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των χωριών της Λουτρόπολης Θερμής, κατά της νέας δομής και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τα γεγονότα της Καράβας.

Η κινητοποίηση είχε μεγάλη  συμμετοχή, ενώ τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων σε όλα τα σημεία των προσυγκεντρώσεων και λίγο αργότερα στο κέντρο της Μυτιλήνης όπου κατευθύνθηκε η πορεία.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι μεγάλες προσυγκεντρώσεις της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκαν  στην περιοχή της Λάρσου και στην Παναγιούδα. Εκεί βρέθηκαν  εκατοντάδες πολίτες, φορείς, Αντιπεριφερειάρχες, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.λπ.

Παρόντες στις συγκεντρώσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.  Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης στην προσυγκέντρωση της Παναγιούδας ήταν  ότι η ουρά των αυτοκινήτων έφτασε  μέχρι τον Αφάλωνα.

Οι δύο μηχανοκίνητες πορείες ξεκίνησαν περίπου στις 12:30 το μεσημέρι,  κινήθηκαν  προς τη Μόρια μπήκαν  στη Μυτιλήνη μέσω της Επάνω Σκάλας, πέρασαν από το  Κιόσκι, την  Προκυμαία την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, την οδό  Βουρνάζων, τη Λαγκάδα και από εκεί κατέληξαν στην Παγανή.

Σε όλα τα σημεία των προσυγκεντρώσεων και στο κέντρο της πόλης, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. Μάλιστα δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ από νωρίς βρισκόταν έξω από το Παλιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης.

Η μηχανοκίνητη πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι ήταν απολύτως ειρηνική και δεν υπήρξαν έκτροπα ή προβλήματα.

Αναδημοσίευση: stonisi.gr

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...