Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
24.9 C
Chios

Social

Ηχηρά μηνύματα Χίου Μάρκου για Θρησκευτικά, χριστιανική οικογένεια και τουρκικές προκλήσεις (vid)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το πρωί της Κυριακής ο αρχιερατικός και πανηγυρικός εορτασμός της Ιεράς Συνάξεων των Αγίων της Χίου, στον ιστορικό Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας προς την «Σκοτεινή Φυλακή» του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Πλάτωνος του Φραγκιάδου.

Ηχηρά μηνύματα του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκου

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία καθώς και τάχθηκε κατά όσων «θέτουν αμφιβολίες αν πρέπει να διατηρήσουμε στο έθνος μας την θεοίδρυτη παραδοσιακή ελληνοχριστιανική οικογένεια».

«Αυτές οι φωνές είναι ανάλογες με τις σφαγιαστικές διαθέσεις των Τούρκων το 1822 για να σφάξουν τις καρδιές μας, τις ψυχές, την ταυτότητα, τις συνειδήσεις μας», είπε ο Χίου Μάρκος.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα κατά των τουρκικών προκλήσεων λέγοντας ότι «όταν οι από αιώνων σκληροί και απάνθρωποι εχθροί της Χίου Τούρκοι επιβουλεύονται την αδιαπραγμάτευτη εθνική ακεραιότητα, της στεριάς, της θάλασσας και του ουρανού των ελληνικών νησιών του ελληνικού αρχιπελάγους, απαντάμε ότι τα ανίκητα αμυντικά όπλα της Χίου είναι τα λείψανα των Αγίων Μαρτύρων μας αποτελούν το τείχος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα και την δύναμη να αλώσει».

Περισσότερα Νέα

Ποινικές ευθύνες Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών στα Τέμπη (vid)

Ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης από το βήμα της Βουλής στις 11 Απριλίου αναφέρθηκε...

Ξεκινά από Δευτέρα η αντιπυρική περίοδος

Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από...

Μαλαφής σε Κάρμαντζη: Τα έργα δεν έχουν ανάγκη πατρότητας

Ανακοίνωση του Δημάρχου Χίου, Γιάννη Μαλαφή, στις δηλώσεις του Σ.Κάρμαντζη για τον Δημοτικό Κήπο: Πράγματι ο...