Κυριακή, 20 Ιουλίου 2025
35.9 C
Chios

Social

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων «γεννά» τη βία κατά των νοσηλευτών (vid)

Κλινικό φροντιστήριο στο Σκυλίτσειο για τον τρόπο αντιμετώπισης των φαινομένων βίας κατά των νοσηλευτών.

Σεμινάριο με  θέμα την αντιμετώπιση επιθετικών και βίαιων συμπεριφορών προς τους νοσηλευτές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, από το Σύλλογο Νοσηλευτών.  Σκοπός του φροντιστηρίου είναι η αναφορά στα περιστατικά επιθετικών και βίαιων συμπεριφορών και ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης από τους νοσηλευτές.

Τόσο ο Δ.Κουτσουράκης όσο και η Α. Σωτηρίου επεσήμαναν ότι οι ελλείψεις και η υποστελέχωση των κλινικών είναι τις περισσότερες φορές η αιτία για το ξέσπασμα επιθετικών συμπεριφορών προς τους νοσηλευτές, καλώντας την πολιτεία να προχωρήσει σε άμεση στελέχωση των κενών.

Στον αυξανόμενο αριθμό τέτοιων επιθέσεων σε πανελλαδικό επίπεδο στάθηκε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσηλευτών Τ.Πολυκανδριώτης, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας είναι καταδικαστέα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι ανεκτή και να εξηγείται «ως μέρος της δουλειάς».

Περισσότερα Νέα

Ρεστέμης: Ζητώ συγγνώμη, θα κινηθώ νομικά για παρερμηνεία της ανάρτησής μου

Δήλωση μετά την επίμαχη ανάρτησή του πραγματιποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ευστάθιος Ρεστέμης. Στη δήλωσή...

Πανό κατά Ρεστέμη από τους οπαδούς του Παναθηναικού στο Δημαρχείο Χίου

Πανό κατά του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χίου, Ευστάθιου Ρεστέμη, σήκωσαν μπροστά στο Δημαρχείο Χίου...

Ικανοποίηση του Μαλαφή από τα αποτελέσματα της σύσκεψης με τον Β.Κικίλια (vid)

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Μαλαφής σημειώνοντας ότι μέσα...