Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
15 C
Chios

Social

«Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

Την άμεση υγειονομική κάλυψη της Αμανής με ιατρικό προσωπικό ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, Α. Ξάνθο, ο Αντιπεριφερειάρχης, Στ. Κάρματζης.

Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται, μεταξύ άλλων, πως οι άμεσες ανάγκες της περιοχής δεν μπορούν να καλυφθούν από το Σκυλίτσειο κάτι που καθιστά τις επιλογές της 2ης ΔΥΠΕ άστοχες και επικίνδυνες, μιας και δεν έχει εξασφαλιστεί αντικατάσταση του γιατρού που μετακινήθηκε.

Η επιστολή Κάρματζη:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με επανειλημμένα διαβήματά μας, εκφράζοντας και τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Αμανής της Β. Χίου, έχουμε ζητήσει την υγειονομική θωράκιση της περιοχής, και τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό των ιατρείων της. Επισημαίνω ότι πρόκειται για περιοχή απομακρυσμένη η οποία επ’ ουδενί δεν μπορεί να καλυφθεί από το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου στις άμεσες ανάγκες της. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι έχουμε θρηνήσει τραγικά περιστατικά εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής κάλυψης. Πιο πρόσφατη η αιφνίδια απώλεια συμπολίτη μας στον οικισμό Βολισσού ενώ δεν υπήρχε εφημερεύων ιατρός στην ευρύτερη περιοχή.

Παρά τα αιτήματά μας, με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την μετάθεση του μοναδικού Γενικού Ιατρού από το αποψιλωμένο, και πλέον κατ’ όνομα και μόνο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, χωρίς την εξασφάλιση της αντικατάστασής του. Η υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.

Απαιτούμε την άμεση ρύθμιση του θέματος και την υγειονομική κάλυψη της περιοχής με ιατρικό προσωπικό. Σε διαφορετική περίοδο, και εν όψει της χειμερινής περιόδου, για τυχόν απευκταία περιστατικά την ευθύνη θα φέρουν ακέραια η διοίκηση της 2η ΔΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας των απομακρυσμένων ακριτικών περιοχών δεν είναι ούτε παραχώρηση, ούτε πολυτέλεια. Είναι απολύτως καταχωρημένο συνταγματικό δικαίωμά τους, το οποίο η Πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει».

Περισσότερα Νέα

Νεκρός αστυνομικός που αυτοπυροβολήθηκε στον Καρφά

Νεκρός βρέθηκε αστυνομικός στην περιοχή του Καρφά, με τις ενδείξεις να κάνουν λόγω για αυτοκτονία. Σύμφωνα...

Ερωτηματικά για τη στάση των Δημάρχων απέναντι στον Πρωθυπουργό

«Η επιλεκτική συνάντηση των Δημάρχων βάζει σημαντικά ερωτήματα για τη στάση που κράτησαν οι Δήμαρχοι...

“Πώς το τρίβουν το πιπέρι” απόκριες στα Καρδάμυλα

Ο πολιτιστικός τομέας της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων εν μέσω πανδημίας και lockdown μας μεταφέρει λίγη...