Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019
17.5 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτισμός

Social

Η Xίος τίμησε τους απολεσθέντες ναυτικούς του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Τη μνήμη των απολεσθέντων  ναυτικών  της πολεμικής περιόδου του Β΄Παγκοσμίου πολέμου τίμησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές με εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ναυτικό Μουσείο της Χίου.

Η εκδήλωση έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε συνεργασία με την Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής, το Ναυτικό Μουσείο και τον Παγχιακό Εκπολιτιστικό  Σύλλογο Αξιωματικών Ε.Ν.

 

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το προσκλητήριο νεκρών απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Μπουγδάνος αλλά και ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Χίου Χάρης Μπουρνιάς, στεκόμενοι στη θυσία αυτών των ανθρώπων που χωρίς να είναι στρατιώτες θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό δρώμενο από το σύλλογο «Άρτιον», με διηγήσεις ναυτικών που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

dav

Περισσότερα Νέα

Συνεχίζει ο Α.Χατζελένης στο τιμόνι του ΠΕΣ/ΑΕΝ

Στις 9/11 το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΣ/ΑΕΝ κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου Χατζελένη Αργύρη στην...

Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τη μάχη του Αίπους

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν επετειακές εκδηλώσεις της...

Τελετή υποδοχής πρωτοετών σπουδαστών στην ΑΕΝ Οινουσσών

Τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών/τριών  ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών...