Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
12 C
Chios

Social

Η Xίος αποκτά δίκτυο αγροδιατροφής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων (vid)

Στο τελικό στάδιο συγκρότησης του είναι το δίκτυο αγροδιατροφής της Χίου, που μετρά 40 μέλη όπως παραγωγούς, μεταποιητές αλλά και χρήστες όπως καταλύματα.

Όπως εξηγεί ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Γ.Περρής το καταστατικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα χέρια των υπευθύνων Δήμου και Περιφέρειας προκειμένου να συμμετάσχουν και οι συγκεκριμένοι φορείς στην προσπάθεια για την ανάδειξη των προϊόντων του  νησιού.

Στόχος, όπως λέει ο κ. Περρής,  είναι μέσα στον Φεβρουάριο να έχει συγκροτηθεί  το Διοικητικό Συμβούλιο του δικτύου που θα αναλάβει να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα της Χίου και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις μέσα από μια σειρά δράσεων όπως η δημιουργία ιστοσελίδας, η στήριξη στην προώθηση  και προβολή των προϊόντων αλλά και η βοήθεια στην πιστοποίηση των προϊόντων και επιχειρήσεων.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τοπικά ώστε τα χιώτικα προϊόντα να αποκτήσουν την απαιτούμενε εξωστρέφεια αλλά και να αναδειχθεί η Χίος ως γαστρονομικός προορισμός» καταλήγει ο κ. Περρής.

Περισσότερα Νέα

Οι Κοινότητες της Χίου ζητούν στήριξη και ενίσχυση του αυτόνομου ρόλου τους

Ψήφισμα προς την Περιφέρεια κατέθεσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου, που περιλαμβάνει 49 τοπικές κοινότητες, με...

«Μηταράκης: Πρώτα υπογράφει δεκαετή μνημόνια και κατόπιν ρητορεύει για τις ολέθριες συνέπειες!»

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Χθες , ρητορεύοντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία...

Το Αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο της Χίου (vid)

Ο Κάμπος της Χίου είναι η εύφορη περιοχή στα νότια της πόλης η οποία διαιρείται...