Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
23.3 C
Chios

Social

Η συνέχιση της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων στα ΚΥΤ παρέμεινε στα λόγια (vid)

Ακόμα περιμένουν στην Περιφέρεια το Υπουργείο Μετανάστευσης και τον Υπουργό Ν. Μηταράκη να προχωρήσει στην προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Χίου ώστε να λειτουργήσουν τα εξωτερικά ιατρεία στα ΚΥΤ Χίου, Σάμου και Λέσβου.

Οι συμβάσεις γιατρών και νοσηλευτών, που είχαν προσληφθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια της έκτακτης χρηματοδότησης  που είχε λάβει από το Υπ. Εσωτερικών για την πανδημία του covid-19, έληξαν στις 3 Ιουνίου και οι γιατροί αποχώρησαν από τα ΚΥΤ αφήνοντας ένα σημαντικό κενό και επιβαρύνοντας τα νοσοκομεία των νησιών.

Εξαίρεση  αποτελούν οι γιατροί που εργάζονταν στο κέντρο της ΒΙΑΛ και οι οποίοι αφιλοκερδώς και εθελοντικά συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με δεδομένο ότι και μέσα στο κέντρο δεν υπάρχει καμία ιατρική κάλυψη, μετά την αποχώρηση των γιατρών ΜΚΟ.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης υγείας Π.Βρουλής, αφού ευχαρίστησε  τους γιατρούς κάλεσε το Υπουργείο Μετανάστευσης να υλοποιήσει την δέσμευσή του εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση του προγράμματος.

Περισσότερα Νέα

Ε.Κώσταλου: Με 17.600 μόρια καθ’οδόν για Ψυχολογία (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η χθεσινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...

Συντονιστική για Ν.Μηταράκη: «Ήρθε στη Χίο για να διχάσει, παραμένει ανεπιθύμητος»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου: Ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ...

Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα και τραυματισμός του δικυκλιστή στην Καλλιμασιά

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την Πέμπτη...