Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

«Η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να γίνει την περίοδο της πανδημίας» (vid)

«Τσαϊ και συμπάθεια» από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μ.Γκάγκα

Τις πολύ καλές εντυπώσεις της από το Νοσοκομείο της Χίου και τίποτα παραπάνω μετέφερε κατά την επίσκεψη της στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία δήλωσε παλιά γνώριμος του Σκυλίτσειου και του νησιού. «To Νοσοκομείο έχει πολύ καλό ιατρικό προσωπικό και χαίρει εκτίμησης στην τοπική κοινωνία, υπάρχει πολύ καλό κλίμα εδώ και αυτό έχει αποτέλεσμα και την περίοδο της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γκάγκα επεσήμανε ότι δρομολογούνται ενέργειες και με την ολοκλήρωση της πτέρυγας της νέας Παθολογικής αλλά και με την στελέχωση με προσωπικό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να γίνει την περίοδο της πανδημίας. «Ήρθε προσωπικό την περίοδο της πανδημίας και θα συνεχιστεί η προσπάθεια» περιορίστηκε να πει. Αναφορικά με την παιδιατρική κλινική, με δεδομένη την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στα παιδιά κ η αναπληρώτρια Υπουργός σημείωσε ότι το φαινόμενο και τα στοιχεία παρακολουθούνται στενά και υπάρχει πλάνο σε πανελλαδικό επίπεδο για την αντιμετώπιση και την περίθαλψη όλων των παιδιών.

Τέλος σχετικά με την καθαριότητα και αν θα δοθεί σε εργολάβους ο τομέας αυτός, ο προϊστάμενος της 2ης ΥΠΕ είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια οικονομοτεχνική μελέτη σε πανελλαδικό επίπεδο ώστε να διαπιστωθεί πιο είναι το δημόσιο όφελος για τα νοσοκομεία.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...