Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

«Η Πλατεία Βουνακίου Χίου τόπος εκτελέσεων κατά την τουρκοκρατία»: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Α.Ζαχαρού-Λουτράρη

Μια εμπεριστατωμένη ιστορική προσπάθεια από την συγγραφέα Αθηνά Ζαχαρού-Λουτράρη

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Βουνακίου το βιβλίο της Αθηνάς Ζαχαρού – Λουτράρη «Η Πλατεία Βουνακίου Χίου τόπος εκτελέσεων κατά την τουρκοκρατία», από τις εκδόσεις ΑΠ.

Την εμπεριστατωμένη μελέτη της παρουσίασε η συγγραφέας, Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη.

Η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου, υπογράμμισε ότι με την οικειοποίηση του βιβλίου ο αναγνώστης γίνεται μελετητής και πλέον «κανείς δεν θα περάσει αδιάφορος από την Σούδα ή την Πλατεία» καθώς σημεία της καθημερινότητάς μας αποκτούν νέα διάσταση ενώ τόνισε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο εκπαιδευτικού χαρακτήρα με δεδομένο ότι αφενός παρέχει γνώση αφετέρου επιδρά στη βούληση του μελετητή.

Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος σημείωσε πως η Μητρόπολη ανέλαβε την χορηγία της εκδόσεως ενόψει του εορτασμού της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης του 1821 καθώς πρόκειται για μια εμπεριστατωμένη ιστορική προσπάθεια της κας Ζαχαρού-Λουτράρη που αφορά στους εθνομάρτυρες «που με το αίμα τους αγίασαν και δόξασαν την Κεντρική Πλατεία της Χίου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ανέφερε πως πρόκειται για ένα πόνημα που οι Χιώτες και οι νεότερες γενιές χρειάζονταν προκειμένου να καταλάβουν πρώτον διότι όσοι ξέχασαν την ιστορία τους είναι υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουν και δεύτερον διότι ενισχύει και τις ρίζες του τόπου μας.

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε σήμερα στην τηλεόραση της «Πατρίδας».

Περισσότερα Νέα

«Εξ’ αποστάσεως» εξυπηρέτηση….με καλάθι στο Δήμο Χίου

Έναν διαφορετικό τρόπο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες, χωρίς να εισέρχονται στο κτήριο του ΚΕΠ,...

«Να αυξηθεί περαιτέρω ο προϋπολογισμός για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» (vid)

Την περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις μικρές και...

Μονόδρομος το ηλεκτρονικό εμπόριο και για τους Χιώτες καταστηματάρχες (vid)

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι έμποροι και επιχειρηματίες που βλέπουν ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα καθυστερήσει,...