Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
8 C
Chios

Social

Η εποχή της αφέλειας πέρασε

Πρώτα υλοποίηση δεσμεύσεων, μετά διάλογος, το μήνυμα του Επιμελητηρίου Χίου στον Νότη Μηταράκη

Πρώτα θα πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Υπουργού Μετανάστευσης, Ν.Μηταράκη και μετά θα υπάρξει διάλογος, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Χίου, μετά τη συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του με τον Ν.Μηταράκη.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου υπογραμμίζει ότι διάλογος χωρίς κλείσιμο της ΒΙΑΛ και απλά με υποσχέσεις «για λύτρωση της Χίου από την ιδιότυπη ομηρεία στην οποία έχει καταδικασθεί» δεν μπορεί να γίνει, προσθέτοντας ότι οι τοπικές επιχειρήσεις πληρώνουν το βαρύ τίμημα των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά του Β.Αιγαίου.

«Ήρθε η ώρα των έργων, η αφέλεια δεν συγχωρείται για κανέναν», το μήνυμα του Επιμελητηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Χίου:

Σήμερα η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ Νότη Μηταράκη , καθώς θεωρήσαμε χρέος μας να ασκήσουμε για μια ακόμη φορά πίεση, ώστε να επισπευθεί η λύτρωση της Χίου από την ιδιότυπη ομηρεία, στην οποία έχει καταδικασθεί.

Κατά τη Συνάντηση Εργασίας εκθέσαμε με δεδομένα τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις (εθνικές , οικονομικές , κοινωνικές ) της μεταναστευτικής κρίσης για τα νησιά του Β. Αιγαίου .

Επισημάναμε το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι τοπικές επιχειρήσεις και καταστήσαμε σαφές το εξής:

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι για τα ακριτικά νησιά έφθασε πλέον η ώρα των έργων . Οι τοπικές κοινωνίες επί πέντε έτη άκουσαν και πίστεψαν πολλές υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν και πλέον περιμένουν πράξεις. Δεν είμαστε στην αρχή της προσφυγικής κρίσης και η αφέλεια δεν συγχωρείται για κανέναν .

Θα είμαστε εδώ με υπευθυνότητα να συζητήσουμε την επόμενη φάση διαχείρισης του προσφυγικού , όταν υλοποιηθεί με πράξεις η εξαγγελία για εκκένωση της ΒΙΑΛ.

Οι Κυβερνητικές εξαγγελίες και τα χρονοδιαγράμματα των οποίων η τήρηση κάπου πάντα … κολλάει (εν μέρει η εν συνόλω) δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν βάση για εποικοδομητικό διάλογο και ανάληψη πρωτοβουλιών καλής πίστης μονόπλευρα.

Περισσότερα Νέα

Μήνυμα του Παντελή Μπουγδάνου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνου, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η Παγκόσμια Ημέρα της...

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ήταν 8 Μάρτη 1857, πριν...

Παραδόθηκε απινιδωτής στο Χαλκειός

Συνεχίζεται η παράδοση απινιδωτών από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε περιοχές της Χίου, αυτή τη...