Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
3 C
Chios

Social

«Η εγκατάλειψη των σχολείων από τη Δημοτική Αρχή είναι πολιτική απόφαση» (vid)

Για εγκατάλειψη των σχολείων με πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής κάνει λόγο ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για τη Χίο».

Ο επικεφαλής, Μανώλης Βουρνούς, σε συνέντευξή του, ανέφερε πως ο Δήμος αντί να διαθέσει μέρος των έκτακτων επιχορηγήσεων στις σχολικές επιτροπές για τις μεγάλες ανάγκες των σχολείων, προτίμησε να τις διαθέσει σε άλλες δαπάνες μικρότερης σημασίας ενώ υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της δικής του δημοτικής αρχής προχώρησαν σημαντικές επιχορηγήσεις στα σχολεία όπως και εντάξεις και κατασκευές νηπιαγωγείων και ενεργειακές αναβαθμίσεις.

Παράλληλα, πρότεινε να ισχύσει η ίδια πολιτική απόφαση που, όπως σημειώνει, έλαβε η προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλαδή όλες οι ανάγκες των σχολείων να καλύπτονται από τον Δήμο.

Από την πλευρά του το μέλος των σχολικών επιτροπών, Αλέκος Αντωνίου, ανέφερε πως το να διατηρηθούν οι 94 σχολικές μονάδες της Χίου εκτός από επιλογή είναι και ευθύνη και έχει κόστος προσθέτοντας πως κατά τη διετία 2017-2018 ο Δήμος στήριξε τις σχολικές επιτροπές με έκτακτες επιχορηγήσεις που ανήλθαν σε 500.000 ευρώ ενώ το 2019-2020 μειώθηκαν σε 300.000 ευρώ.

«Πρέπει να δοθούν χρήματα στις σχολικές επιτροπές προκειμένου να διατεθούν στα σχολεία για σημαντικές παρεμβάσεις σε αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Αντωνίου.

Περισσότερα Νέα

«Ανικανότητα και άγνοια ακόμη και για ειδικό σχολείο ΑμεΑ»

Για ανικανότητα και άγνοια κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» σχετικά με το...

Κλειστά τη Δευτέρα 18/1 δημοτικά και νηπιαγωγεία στη Χίο λόγω κακοκαιρίας

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Χίου, τη Δευτέρα 18/1 τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της...

Κορονοϊός (17/1): 1 νέο κρούσμα στη Χίο

Σήμερα Κυριακή 17/1 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 237 νέα κρούσματα κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν...