Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

«Η δημιουργία κλειστών δομών θα οδηγήσει σε θάνατο τα 3 νησιά του Βορείου Αιγαίου» (vid)

Κοινή συνέντευξη τύπου σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα παραχώρησαν από κοινού Χιακή Συμπολιτεία και Άλλος Δρόμος.

Ο εκ των επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, Δημήτρης Αντωνόγλου, προέτρεψε τις τοπικές κοινωνίες να μην ξεγελαστούν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «είμαστε αντίθετοι στην κλειστή δομή – φυλακή 5.000+ ανθρώπων σε απροσδιόριστη περιοχή με χιλιάδες τεχνικά ζητήματα, που θα αποτελέσει μαύρη τρύπα δικαιωμάτων και θα στιγματίσει για πολλά χρόνια το νησί».

Παράλληλα, σημείωσε πως το επείγον ζήτημα είναι η ανθρωπιστική κρίση στη Χίο, καθώς με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες τον χειμώνα δημιουργείται κατάσταση έκτακτης ανάγκης με «5.500 ανθρώπους, 1/3 των οποίων είναι παιδιά, να ζουν σε σκηνές και παραπήγματα», ζητώντας την άμεση μετακίνηση του μεγαλύτερου μέρους των ανθρώπων στην ηπειρωτική χώρα αλλά και στάση αλληλεγγύης από την κοινωνία της Χίου.

Ο επικεφαλής του Άλλου Δρόμου, Στράτος Γεωργούλας, διαβεβαίωσε πως με βάση την επιστημονική του εμπειρία και αντίστοιχες εφαρμογές μέτρων, «η δημιουργία κλειστών δομών – φυλακών θα αποτελέσει θάνατο για τα 3 νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Μάλιστα, προέτρεψε τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, να βρει μια μελέτη που να αποδεικνύει πως τα κέντρα κράτησης μειώνουν τις ροές, καθώς με βάση στοιχεία που επέδειξε στην συνέντευξη τύπου ο κ.Γεωργούλας, το μέτρο αυτό όχι μόνο αυξάνει τις ροές αλλά και μεγαλώνει την μαύρη οικονομία της διακίνησης.

Ολόκληρη την συνέντευξη τύπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε σήμερα στην τηλεόραση της «Πατρίδας».

Περισσότερα Νέα

Με επιτυχία η εκδρομή της Ένωσης Ομογενών Χίου στα Ψαρά

Η Ένωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε με επιτυχία ημερήσια εκδρομή στα Ψαρά το Σάββατο 1η Αυγούστου...

Ν.Νύκτας: «Η Χίος θα λειτουργεί καλύτερα αν διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος» (vid)

Το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Χίου εισάγει με συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ο...

Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία στα ΚΥΤ και την τουριστική σύνδεση με Τουρκία (vid)

Παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου δόθηκε στον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ με τον Αντιπεριφερειάρχη...