Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
5.4 C
Chios

Social

Η Χίος τιμά το 21’ με επετειακά έργα και εκδηλώσεις (vid)

Το έναυσμα για την έναρξη των δράσεων και των εκδηλώσεων για τους διετείς εορτασμούς της ελληνικής επανάστασης και των σφαγών της Χίου δίνει ο Πρόεδρος της Τοπικής επιτροπής Π.Καλογεράκης, με την δημοσίευση και του σήματος των εκδηλώσεων.

Το σήμα των εκδηλώσεων

Οι επετειακές δράσεις περιλαμβάνουν εκδηλώσεις ενώ σχεδιάζονται και έργα όπως ένα κέντρο ιστορικής μνήμης και το κέντρο Ομηρικής παράδοσης στη Δασκαλόπετρα.

Πολλοί ήταν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς που κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής για τη σχηματοποίηση των εκδηλώσεων ενώ προς αυτή την κατεύθυνση έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στην ιστοσελίδα του Δήμου προκειμένου να χρησιμεύσει σαν φόρουμ ώστε να παρουσιάζουν ιδέες, σκέψεις και αρχειακό υλικό, με τον Π.Καλογεράκη να κάνει ειδικό κάλεσμα συμμετοχής και στους ομογενείς.

«Στόχος των διετών εκδηλώσεων είναι να αφήσουμε ένα ισχυρό αποτύπωμα που θα ενδυναμώσει την υπερηφάνεια μας και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας για το μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Καλογεράκης.

Περισσότερα Νέα

Ανοίγουν την Τετάρτη τα σχολεία της Χίου

Επανέρχεται η λειτουργία των σχολείων της Χίου την Τετάρτη 20/1 τα οποία παρέμεναν κλειστά λόγω...

«Διαχρονικά πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται με τα 3 έργα που εντάχθηκαν» (vid)

Εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τη...

«Στόχος τα αντιπλημμυρικά να δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2021» (vid)

«Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση...