Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

«Η Χίος τιμά το ΄21: Από το Ηρωικό παρελθόν στο Ελπιδοφόρο μέλλον»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Επετείου:

«Η Χίος τιμά το ΄21:  Από το Ηρωικό παρελθόν στο Ελπιδοφόρο μέλλον»

Τιμούμε την Ιστορία μας, οραματιζόμαστε το Μέλλον!!

Συμμετέχουμε, γιορτάζουμε,  οραματιζόμαστε!

            Τούτο το σύνθημα  ας γίνει κτήμα όλων  μας! Είμαστε ΟΛΟΙ οι Χιώτες ΕΔΩ, ΜΑΖΙ, αναστοχαζόμενοι το παρελθόν και συγχρόνως στρέφοντας σταθερά το βλέμμα με αισιοδοξία στο μέλλον.

            Η Συντονιστική Επιτροπή των Επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Χίου προσκαλεί τον όπου Γης συν- Έλληνα, και ιδίως την Χιώτισσα και τον Χιώτη, κάθε ηλικίας, τον συμμετέχοντα στην ιστορική αυτή επετειακή μέθεξη των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία της Ανεξαρτησίας,  να  δώσει το «παρών» , έστω και από απόσταση εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων, με την αποστολή κειμένων, φωτογραφιών και video στο e-mail: [email protected]. Θα φροντίσουμε να τα δημοσιοποιήσουμε είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: chios.gov.gr , όπου δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα δημοσιεύσεων για την επέτειο, είτε στη σελίδα  του facebook: chioscity21 .   Ζητούμε  προσωπικές  απόψεις, γνώμες και μαρτυρίες που θα γίνουν κοινό κτήμα ενδυνάμωσης της ιστορικής μνήμης και της αυτοπεποίθησης για ένα λαμπρό κοινό μέλλον.        Οι επετειακές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν δύο χρόνια κατά το 2021 και το 2022. Την δεύτερη χρονιά θα τιμήσουμε ειδικότερα την μνήμη των σφαγιασθέντων από τις ορδές των Τούρκων, αλλά θα έχουμε και τις 100-χρονες επετειακές εορτές μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής και για τις αλησμόνητες  Πατρίδες της Ιωνίας.

Τέλος, θερμές είναι οι ευχαριστίες προς τον συντοπίτη μας γραφίστα κ. Αντώνη Μόσχο, ο οποίος σχεδίασε και χορήγησε το λογότυπο μας.

 

Η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής, Παύλου Καλογεράκη:

Αγαπητοί,

            Εκ μέρους όλων των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής των επετειακών εκδηλώσεων εκφράζω τις θερμές ευχές μου για Υγεία και Δημιουργικότητα τον Νέο Χρόνο και με επιτυχία σε κάθε ποθητό.

Θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

  1. Παρακαλούμε να δημοσιοποιήσετε στο μέτρο του δυνατού, (δηλ όχι μόνο μία φορά), γραπτά ή ηχητικά το επισυναπτόμενο κείμενο.

  2. Παρακαλούμε να προβάλετε συχνά το Σήμα των επετειακών εκδηλώσεων (σχεδίαση και χορηγία του συμπολίτη μας κου Αντώνη Μόσχου) και να το συμπεριλαμβάνετε το σήμα τούτο όποτε δημοσιεύετε επετειακό κείμενο.

  3. Ειδικότερα παρακαλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς του Νησιού μας να παρουσιάζουν στις οθόνες τους , στο μέτρο του δυνατού, το Σήμα αυτό.

  4. Είμαι, προσωπικά, στη διάθεση του κάθε Μέσου Ενημέρωσης για ενημερωτική συνέντευξη, οποτεδήποτε το θελήσει, επί των προγραμματιζόμενων έργων και δράσεων.

Προσδοκούμε και στην δική σας ένθερμη υποστήριξη και δημοσιοποίηση κάθε σκέψης, κειμένου και δράσης που θα ενδυναμώνει  τον επετειακό χαρακτήρα της προσεχούς διετίας

Περισσότερα Νέα

«Ο Στ.Κάρμαντζης έχει ιστορικό χρέος να μην καταδικάσει τη Χίο σε μονιμοποίηση του μεταναστευτικού» (vid)

Για μεταστροφή της στάσης του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, υπέρ της νέας δομής στη Χίο...

«Υπεύθυνη στάση η μη δημιουργία δομής στα ακριτικά νησιά μας» (vid)

«Και επισήμως ο Δήμαρχος συντάχθηκε με τον Υπουργό στην καταστροφική πολιτική του  για το μεταναστευτικό»...

«Λουκέτο» και στο ταχυδρομείο της Βολισσού από την άνοιξη (vid)

Η υποβάθμιση της περιοχής της Αμανής φαίνεται να συνεχίζεται αφού μετά το κλείσιμο μιας σειράς...