Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
11 C
Chios

Social

Η Χίος εορτάζει την χάρη της Παναγίας

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, το Πάσχα του καλοκαιριού, ως λέγεται, γιορτάζει αύριο με κατάνυξη ολόκληρη η Ελλάδα.

Χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στις εκκλησίες και στις μονές για να υμνήσουν την Κοίμηση, την ταφή, την ανάσταση και τη μετάσταση της Παναγίας στους ουρανούς.

Στην πόλη της Χίου η Παναγία Τουρλωτή, η Λατομίτισσα, η Φάρκαινα, η Ευρετή στην οποία στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης θα τελεστεί μεθεόρτιος Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην ενορία.

Γιορτάζουν επίσης οι Παναγίες του Κάμπου Στρατήδαινα, Κοκοροβιλιά, και Αγιοδεκτεινή, στην οποία την ημέρα της εορτής θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος.

Ακόμη, γιορτάζουν οι χωριοκκλησιές του Βικίου, της Καλλιμασιάς, του Πυργίου στην οποία το απόγευμα της παραμονής θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Χίου, αλλά και του Χαλκειούς όπου την παραμονή, την περιφορά της εικόνας θα συνοδεύσει στρατιωτικό άγημα και η μπάντα της 96 ΑΔΤΕ.

Περισσότερα Νέα

Γ.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου: Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί που επιτέθηκαν στον 48χρονο με πέτρες και ξύλα

Νέα δεδομένα στην υπόθεση των πυροβολισμών από 48χρονο σε βάρος ανηλίκων που διαμένουν στη ΒΙΑΛ...

Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων: Προστατέψτε τους συναδέλφους μας εν μέσω κορονοϊού και μεταναστευτικού

Με κοινή τους δήλωση οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, Λέσβου, Σάμου, Βορείου και...

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών: Να βγει άμεσα κονδύλι για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου: Η κρίση του κορονοϊού και το κλείσιμο των σχολικών...