Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
17 C
Chios

Social

«Η αντιπολίτευση προστάτευσε τη δημοτική αρχή και 43 διμηνίτες» (vid)

Δικαίωση των αντιπολιτεύσεων για τις 43 προσλήψεις διμηνιτών στην καθαριότητα -Για καθυστέρηση της δημοτικής αρχής έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο», Μανώλης Βουρνούς, ερωτώντας γιατί δεν έχουν προχωρήσει 8μηνες συμβάσεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Καταλυτική ήταν η επιμονή των αντιπολιτεύσεων στο να εμποδίσουν την πρόσληψη 43 διμηνιτών από τη δημοτική αρχή με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες εξασφαλίσεις και προβλέψεις από την οικονομική επιτροπή και τον Δήμο Χίου.

Ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για τη Χίο» αναφέρεται αναλυτικά στην συγκεκριμένη υπόθεση επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά οι αντιπολιτεύσεις «έσωσαν» τόσο τη δημοτική αρχή και όσο τους 43 διμηνίτες που θα προλαμβάνονταν και δεν θα μπορούσαν στη συνέχεια να πληρωθούν.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη Χίο:

Η εξέλιξη των γεγονότων στην Οικονομική Επιτροπή της προηγούμενης εβδομάδας δικαιώνει πλήρως τις αντιπολιτεύσεις που αντιτέθηκαν στην πρόσληψη των 2-μηνιτών, έτσι όπως πήγε να γίνει. Πως θα πληρώνατε κύριε Δήμαρχε αυτούς τους ανθρώπους; Καιρός να δείτε τα καλά του γόνιμου διαλόγου με την αντιπολίτευση, που αυτή τη φορά σας γλίτωσε από ένα μεγάλο μπελά!

Πριν από τρεις εβδομάδες η Δημοτική Αρχή, έφερε ξανά για ψήφιση από την Οικονομική Επιτροπή την πρόσληψη 43 εκτάκτων υπαλλήλων για την καθαριότητα, με δίμηνες πάλι συμβάσεις, που φαίνεται ότι είναι οι αγαπημένες τους γιατί γίνονται με απευθείας επιλογή, χωρίς κριτήρια. Και πάλι η αιτιολογία ήταν “λόγω κορωνοϊού”. Προειδοποιήσαμε ότι τελείωσε η δυνατότητα που είχε δοθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου για έκτακτες προσλήψεις λόγω κορωνοϊού. Προειδοποιήσαμε στην οικονομική επιτροπή ότι δεν είναι αιτιολογημένη η πρόσληψη και δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους. Δεν μας άκουσαν και “πέρασαν” την απόφαση με την ισχυρή πλειοψηφία που διαθέτουν εκεί. Κανείς δεν προσέφυγε εναντίον αυτής της απόφασης. Έκαναν τις προσλήψεις; Όχι!

Και ξαφνικά, στην οικονομική επιτροπή της προηγούμενης εβδομάδας, εκτός ημερήσιας διατάξεως, έφεραν μια εντελώς διαφορετική εισήγηση, λέγοντας ότι τελικά τους 43 υπαλληλους  τους θέλουν όχι ακριβώς για τον κορωνοϊό, αλλά για όλες τις υπόλοιπες ανάγκες της αποκομιδής απορριμμάτων, γιατί δεν έχουν φροντίσει να έχουν προσλάβει 8μηνιτες έκτακτους, που προσλαμβάνονται με κριτήρια ΑΣΕΠ. Λέγοντας, μάλιστα, ότι Δεκέμβρη μήνα, στη χαμηλότερη περίοδο, και με μαγαζιά κλειστά, έχουν καταφέρει να μην μπορούν στοιχειωδώς να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, χωρίς να προσλάβουν τους 43 2μηνίτες. Σε τέτοια κατάσταση είχε πολλά χρόνια να περιέλθει ο Δήμος της Χίου…

Αυτή τη φορά το ψηφίσαμε, γιατί δυστυχώς φαίνεται ότι είναι αλήθεια!

Και τώρα γεννιούνται τα ερωτήματα:

Κάναμε καλά οι αντιπολιτεύσεις που εντοπίσαμε το πρόβλημα;

Είμαστε γκρινιάρηδες που δεν τους αφήσαμε να “καούν”, “καίγοντας” μαζί και τους εργαζόμενους που ανύποπτοι θα περίμεναν μάταια να πληρωθούν τον κόπο τους;

Έκανε καλά η δημοτική αρχή που επί δίμηνο αγνοούσε αυτό που λέγαμε, της έφταιγαν  οι αντιπολιτεύσεις που δήθεν την υποσκάπτουν;

Ευτυχώς για τον Δήμο και τους Δημότες, ως αντιπολίτευση εντοπίσαμε το πρόβλημα, προλάβαμε μια δύσκολη κατάσταση, όπου θα γινόταν πρόσληψη 43 ατόμων τα οποία δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν. Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή, όταν φέρναμε τις αντιρρήσεις θεσμικά μας αγνοούσε και μας κατηγορούσε ότι την “πελεκάμε”, αλλά όταν ήλθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα  έκανε τη προσφιλή της “κυβίστηση” αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια και δικαιώνοντας την αντιπολίτευση για την επιμονή της στο συγκεκριμένο θέμα.

Τουλάχιστον, χάρη στην επιμονή μας, οι άνθρωποι που θα προσληφθούν θα μπορέσουν να πληρωθούν.

Περισσότερα Νέα

Οι Κοινότητες της Χίου ζητούν στήριξη και ενίσχυση του αυτόνομου ρόλου τους

Ψήφισμα προς την Περιφέρεια κατέθεσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου, που περιλαμβάνει 49 τοπικές κοινότητες, με...

Το Αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο της Χίου (vid)

Ο Κάμπος της Χίου είναι η εύφορη περιοχή στα νότια της πόλης η οποία διαιρείται...

Συνελήφθη με 300 συσκευασίες λαθραίου καπνού

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί...