Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

Για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ανακοίνωση του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

Η 3η του Δεκέμβρη είναι ημέρα αναφοράς στην αναπηρία, θεσπίστηκε και τηρείται παγκοσμίως από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1992 και αυτή η δύσκολη βιωματική μη αναστρέψιμη κατάσταση που σημαδεύει πολλά άτομα, τα οδηγεί σε ένα Γολγοθά καθημερινού αγώνα επιβίωσης, κοινωνικοποίησης, επιβεβαίωσης και τα βρίσκει με τις οικογένειές τους μπροστά στις προκλήσεις της κρίσης να αγωνιούν και να αγωνίζονται για όλα τα κεκτημένα που τους στηρίζουν και τους δίνουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια..

Αναπηρία

Μια λέξη που προκαλεί φόβο, τρόμο, απόγνωση..

Η αναπηρία που στιγματίζεται στο άκουσμά της λόγω έλλειψης παιδείας και ενημέρωσης. Λόγω της “ανάπηρης” αντιμετώπισης από το ίδιο το κράτος, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει η προσβασιμότητα ώστε τα άτομα με αναπηρία να ζουν μια φυσιολογική ζωή κυκλοφορώντας σε προσβάσιμη πόλη, σε προσβάσιμες υπηρεσίες, προσβάσιμα καταστήματα. Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του “Κοινωνικού Αποκλεισμού” και αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, τα οποία θα έπρεπε να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους. Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ.

“O δείκτης πολιτισμού μιας χώρας και ενός συστήματος φαίνεται εκτός των άλλων ,από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα άτομα με αναπηρία”.

Η αλληλεγγύη είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα στο χώρο της αναπηρίας, ειδικά αυτόν τον καιρό που αντιμετωπίζουμε την πανδημία και πρέπει  χωρίς τον οποιοδήποτε δισταγμό και με τη τήρηση των μέτρων για τη προστασία της υγείας, να την επιδείξουμε και πάλι σε όσους έχουν ανάγκη. Η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την δυσκολία και το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου θα είναι παρών όποτε χρειαστεί και με αυτές τις συνθήκες με όποιο μέσο του επιτρέπεται.

Η αναπηρία δεν είναι πάντοτε εμφανής ώστε να αναγνωριστεί από τους γύρω μας. Στην καθημερινότητα μας συναντάμε ανθρώπους που πολλές φορές κρίνονται για την έλλειψη ενεργητικότητας, την έλλειψη προσοχής, την διαταραχή ομιλίας, την επιτακτική ούρηση, την αστάθεια… Είναι η αναπηρία που προκαλείται στις περισσότερες περιπτώσεις από τα αυτοάνοσα νοσήματα όπως και την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Εμείς οι πάσχοντες με Πολλαπλή Σκλήρυνση,

 θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την Ζωή που μας αξίζει!

Περισσότερα Νέα

«Ο Στ.Κάρμαντζης έχει ιστορικό χρέος να μην καταδικάσει τη Χίο σε μονιμοποίηση του μεταναστευτικού» (vid)

Για μεταστροφή της στάσης του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, υπέρ της νέας δομής στη Χίο...

«Υπεύθυνη στάση η μη δημιουργία δομής στα ακριτικά νησιά μας» (vid)

«Και επισήμως ο Δήμαρχος συντάχθηκε με τον Υπουργό στην καταστροφική πολιτική του  για το μεταναστευτικό»...

«Λουκέτο» και στο ταχυδρομείο της Βολισσού από την άνοιξη (vid)

Η υποβάθμιση της περιοχής της Αμανής φαίνεται να συνεχίζεται αφού μετά το κλείσιμο μιας σειράς...