Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
20 C
Chios

Social

Γ.Δανιήλ: 14ημερη καραντίνα σε όποιον έρχεται από τη Χίο (Ηχητικό)

Οι Δήμαρχοι μικρών νησιών ζητούν απαγόρευση μετακινήσεων επιβατών πλην εκτάκτων εξαιρέσεων – Μέτρα και στην παράδοση – παραλαβή εμπορευμάτων

Προσπάθεια θωράκισης των Οινουσσών από τον Δήμαρχο, Γιώργο Δανιήλ, μετά και την επιβεβαίωση του πρώτου θετικού στον κορονοϊό κρούσματος στη Χίο.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, σε συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ενημέρωσε πως ζήτησε από τους δημότες των Οινουσσών την εφαρμογή 14ημερης καραντίνας όσων επιστρέφουν από τη Χίο.

Παράλληλα, οι Δήμαρχοι 15 μικρών νησιών ζητούν από την Πολιτεία αυστηρότερα μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων επιβατών στα μεγαλύτερα νησιά με εξαίρεση περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στα νησιά.

«Θέλουμε να θωρακιστούμε. Ελοχεύει η  απειλή απαγορευτικού οπότε αν έχουμε κρούσμα ή κάποιον που έχει ήπια συμπτώματα και επιδεινωθεί θα είναι πολύ δύσκολη η μετακίνηση στο κέντρο. Τα σπίτια είναι κοντά, οι κοινόχρηστοι χώροι κοινοί οπότε η διασπορά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη», ανέφερε.

Ακόμη, με απόφαση του πλοιάρχου του Οινούσσαι ΙΙΙ όσοι παραδίδουν εμπορεύματα και μπαίνουν στον καταπέλτη του πλοίου θα πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια κάτι που ήδη εφαρμόζεται στους παραλήπτες στις Οινούσσες.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Οινουσσών κάλεσε τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους γιατί η διασπορά έχει ήδη φτάσει στα νησιά μας.

Περισσότερα Νέα

Ξενοδόχοι: «Ανοίγουμε αύριο και δεν έχουμε ακόμα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Βήμα στο άγνωστο για τα ξενοδοχεία των οποίων η λειτουργία επανεκκινεί αύριο αλλά τα ερωτήματα...

«Αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει» (vid)

Ανήμερα της 30ης Μαΐου, της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που για 12η χρονιά τιμάται παγκοσμίως,...

«Οι χιώτικες ενδυμασίες σαν χαρακτικά»: Η Χιώτισσα αστή και ο βρακάς (pics)

Στη μετά κορονoϊού εποχή με μία φωτογράφηση προ της πανδημίας, η περιπλάνηση του Συλλόγου «...