Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
27.9 C
Chios

Social

ΦΟΒ: Ο Πρωταθλητής Αιγαίου έτοιμος για την National League 2 (vid)

Μια απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον ΦΟΒ, η ανδρική ομάδα του οποίου κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Χίου ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε με την άνοδο της ομάδας στη National League 2 μέσω του μπαράζ ανόδου στην Αθήνα.

Μιλώντας στην «Πατρίδα» ο προπονητής του ΦΟΒ, Κώστας Αμέντας, αφού επεσήμανε ότι η ομάδα πέτυχε όλους τους στόχους της, έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς σημειώνοντας ότι «3 χρόνια τώρα είδαμε τις ατέλειες που είχαμε και έπρεπε να διορθώσουμε, προσπαθήσαμε να μεγαλώσουμε τον κορμό της ομάδας με ντόπιους παίκτες, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον ίδιο κορμό και προσθέσουμε 2-3 παίκτες, πάλι από την εγχώρια αγορά».

Όσον αφορά τη νέα αγωνιστική σεζόν, ο κ.Αμέντας εκτίμησε ότι το format της National League 2 είναι ευνοϊκό, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, όσον αφορά την παραμονή και κάλεσε την Ομοσπονδία, τον Δήμο και την Περιφέρει να βοηθήσουν τον ΦΟΒ καθώς είναι Πρωταθλητής Αιγαίου και θα υπάρχουν μεγάλα έξοδα μετακινήσεων αφού οι περισσότερες ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νέα σεζόν είναι αθηναϊκές.

Ο Νίκος Κιρκινέζης, αθλητής της ομάδας και γέννημα θρέμμα της ομάδα του ΦΟΒ, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα, τους προπονητές και τη διοίκηση για τις φετινές επιτυχίες και έκανε λόγο για τα καλύτερα αποδυτήρια που έχει βιώσει στην ομάδα.

«Είμαστε πρώτα οικογένεια και μετά ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ΦΟΒ στη National League 2 καθώς «με κάποιες προσθήκες μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής», όπως είπε.

Ο έφορος της ομάδας, Γιάννης Μπατής, στάθηκε στην προσπάθεια των τμημάτων μπάσκετ του σωματείου σε μια επετειακή χρονιά, αφού ο ΦΟΒ συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής.

Αφού αναφέρθηκε στους στόχους που τοποθετήθηκαν και εκπληρώθηκαν στην αρχή της σεζόν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ακαδημίες του ΦΟΒ που έχουν κάνει άλματα προόδου και, μάλιστα, επιλέχθηκαν στην Ακαδημία ΟΠΑΠ.

«Καταφέραμε το σωματείο να φύγει από τα όρια του Βροντάδου και πλέον αθλητές από την πόλη πλαισιώνουν τα τμήματα των ακαδημιών, έχουμε τις καλύτερους αθλητές του Βροντάδου και τους καλύτερους αθλητές της Χίου στα παιδικά τμήματα».

Παράλληλα, ευχαρίστησε την οικογένεια Φαφαλιού και τα Καταστήματα Κουμής για την αμέριστη στήριξη στον ΦΟΒ ενώ κάλεσε την αθλητική κοινωνία της Χίου να σταθεί αρωγός στη νέα αγωνιστική σεζόν του ΦΟΒ.

Περισσότερα Νέα

Πέφτει η άσφαλτος στην Ιωάννου Χρήστου

Από την  Τρίτη 23 Ιουλίου 2024  έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 θα εκτελούνται...

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια, από την Άνοιξη του 1974, χρονολογία ίδρυσης της μεγαλύτερης οργάνωσης Χίων της...

Έκκληση της ΔΕΥΑΧ για προσοχή στο νερό λόγω αυξημένης ζήτησης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ: Λόγω του καύσωνα , των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και της τουριστικής κίνησης, η...