Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
3.9 C
Chios

Social

Final-4 αγάπης με στόχο την ευαισθητοποίηση ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας (vid)

Στα πλαίσια της 3ης Δεκεμβρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Χίου διοργάνωσε, σε συνεργασία με την ΤΕ Χίου της ΕΟΚ και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Final-4 της αγάπης στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Το διήμερο των αγώνων στο οποίο πήραν μέρος ομάδες από Σ.ΒΕ.Κ, Πανεπιστήμιο, 96 ΑΔΤΕ και ΕΛ.ΑΣ. αποτέλεσε μια διοργάνωση με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον αυτισμό, μια αόρατη αναπηρία.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Πατεριμός, ο σύλλογος αποτελεί μια μη κερδοσκοπική εταιρία για την βελτίωση της εκπαίδευσης και της διαβίωσης των ατόμων με αυτισμό και όραμά του είναι η δημιουργία δυο δομών, ένας ξενώνας για διαβίωση και ένα εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης.

Η Άννα Σωτηρίου, μέλος του συλλόγου και μητέρα παιδιού με αυτισμό, μίλησε για τη σημασία της αποδοχής των ατόμων με αυτισμό στο πλαίσιο της οικογένειας και κάλεσε τους γονείς της Χίου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ενισχυμένη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Περισσότερα Νέα

Ν.Μηταράκης: Κυβερνητική προτεραιότητα η μείωση των ροών των μεταναστών (vids)

«Απαραίτητα τα νέα κλειστά κέντρα, και ο περιορισμός των ροών με την ενίσχυση της φύλαξης...

Έκοψε την πίτα του ο Λέων Αλλάτιος

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χίου «Λέων Αλλάτιος» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το απόγευμα της...

Η πίτα του Ψηλορείτη

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο ο Σύλλογος Κρητών Χίου «Ο Ψηλορείτης» έκοψε...