Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

Φιλικός αγώνας μπάσκετ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας την Κυριακή στο Κλειστό

Με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία γιορτάζει το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο «ΑΙΓΕΑΣ», διοργανώνει φιλικό αγώνα μπάσκετ.

Η  γυναικεία ομάδα του Α.Σ. «ΑΙΓΕΑΣ», που συμμετέχει στην Α2 κατηγορία θα αναμετρηθεί με τη Μεικτή Γυναικεία Ομάδα Μπάσκετ Χίου, με μοναδικό σκοπό να «νικήσει» η ενημέρωση για τη φροντίδα της ψυχικής μας υγείας!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

12.00-15.00

Κλειστό Γυμναστήριο Χίου

Δωρεάν είσοδος

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά απ’ όσο νομίζουμε. Ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει να τερματιστεί το στίγμα και οι διακρίσεις σε βάρος ατόμων που έρχονται αντιμέτωπα με ψυχοκοινωνικά ζητήματα!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εκπαίδευση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, καθώς και η κινητοποίηση των προσπαθειών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας.

Οι ψυχικές δυσκολίες δεν είναι σπάνιες ,δεν είναι ανίατες, δεν είναι κολλητικές και οι άνθρωποι που νοσούν από αυτές δεν είναι επικίνδυνοι.

Σύγχρονες και επίσημες έρευνες σπάνε το μύθο αυτόν που χρόνια βαραίνει την ψυχική νόσο και τη στιγματίζει ανεπανόρθωτα, φανερώνοντας ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούνται ψυχιατρικά δεν είναι περισσότερο επικίνδυνοι από τους υγιείς. Χρειάζονται αποδοχή από το περιβάλλον και την πολύτιμη βοήθεια του ειδικού για την άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων, έτσι ώστε να αποτελούν ξανά ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας με ίσες ευκαιρίες που ο καθένας μας δικαιούται!

Ραντεβού στο γήπεδο!

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...