Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
5.4 C
Chios

Social

Ευθύνη του Υπ. Μετανάστευσης να βρει λύση για δομή και του Δήμου να αξιοποιήσει τη ΒΙΑΛ (vid)

«Η απόφαση του πολυμελούς δικαστηρίου της Χίου επιβεβαιώνει ότι ζούμε σε ένα κράτος δικαίου» δηλώνει ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο Μ.Βουρνούς, κατά τη δημοτική θητεία του οποίου κατατέθηκε η  αγωγή έξωσης του Δημοσίου από τη ΒΙΑΛ.

Όπως τονίζει ο ίδιος  έστω τώρα, δύο χρόνια μετά τη λήξη του παραχωρητηρίου, το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποδώσει το ακίνητο στον Δήμο της Χίου παρά τις όποια εμπόδια παρουσιαστούν. Σύμφωνα με τον κ.Βουρνού είναι δουλειά των νομικών τα διαδικαστικά που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, με το Δήμο Χίου και τη δημοτική αρχή να εστιάζει πλέον στους τρόπους αξιοποίησης του σημαντικού αυτού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου. Μάλιστα ο κ. Βουρνούς προτείνει να εξεταστεί η δημιουργία εκεί ενός επιχειρηματικού πάρκου, με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινότητας.

Όσον αφορά το ζήτημα της δημιουργίας νέας δομής και πού αυτή μπορεί να γίνει ο πρώην Δήμαρχος απαντά ότι είναι καθαρά ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης να βρει λύση στο ζήτημα αυτό αφού φροντίσει να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία και παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Περισσότερα Νέα

Ανοίγουν την Τετάρτη τα σχολεία της Χίου

Επανέρχεται η λειτουργία των σχολείων της Χίου την Τετάρτη 20/1 τα οποία παρέμεναν κλειστά λόγω...

«Διαχρονικά πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται με τα 3 έργα που εντάχθηκαν» (vid)

Εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τη...

«Στόχος τα αντιπλημμυρικά να δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2021» (vid)

«Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση...